Un copil și patru tineri au murit de Covid. Toți erau nevaccinați și aveau comorbidități

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Virusul Sars-Cov-2 continuă să facă victime și în rândul tinerilor. Un băiat de 14 ani din București și patru tineri cu vârste curprinse între 20 și 28 de ani au murit din cauze asociate COVID-19, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică. Pacienții nu erau vaccinați și prezentau comorbidități. 

Potrivit datelor comunicate, a fost înregistrat un deces la categoria de vârstă 10-19 ani, iar 4 la categoria de vârstă 20-29 ani. Grupul de Comunicare Strategică anunță că este vorba despre un băiat din București, în vârstă de 14 ani. Potrivit autorităților, acesta prezenta comorbidități și era nevaccinat.

De cealaltă parte, în cazul celor patru tineri, este vorba despre o fată de 21 de ani din București, un băiat de 20 de ani din Constanța, o fată de 28 de ani din Hunedoara și un tânăr de 27 de ani din Iași. Toți patru aveau și alte probleme de sănătate și erau nevaccinați, potrivit Digi24.

În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost înregistrate 14.950 cazuri noi de COVID și 512 decese.

Din totalul de 512 pacienți decedați, 465 erau nevaccinați și 47 vaccinați. Cei 47 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 30-39 de ani și peste 80 de ani. Toți pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități. De asemenea, potrivit bilanțului, peste 1.800 de persoane sunt internate în prezent la ATI.

 

Certificatul COVID pentru angajați a fost respins de Senat

 

În condițiile în care pandemia continuă să facă victime în țara noastră, senatorii au dezbătut și votat, miercuri, proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. După scandalul făcut cu o zi în urmă de parlamentarii AUR în comisiile de specialitate, nici ședința de astăzi din plen nu a fost lipsită de incidente. La finalul dezbaterilor, legea nu a fost adoptată, pentru că nu a strâns suficente voturi. Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul merge la Camera Deputaților, care este cameră decizională, potrivit Digi24.

 

Ce prevedea proiectul?

 

Potrivit proiectului, certificatul verde COVID ar fi trebuit să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. ,,Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile", mai precizează proiectul. Astfel, potrivit acestuia, după 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut.

De asemenea, costul testelor COVID-19 este suportat de către personalul unităţilor publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel