Un cartier din comuna Cuza Vodă, județul Constanța, focar de coronavirus: Carantină totală

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Începând de marți, un cartier întreg din localitatea constănțeană Cuza Vodă a intrat în carantină totală.

DSP Constanța a efectuat o analiză de risc epidemiologic și s-a constatat că este nevoie de această măsură. Pe 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19. Ulterior a fost realizat un screening al populației din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie.

Zece persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Întrucât locuitorii din zonă nu respectă izolarea la domiciliu şi nici normele impuse de ordonaneţe militare, s-a decis carantinarea totală, a anunţat marţi Prefectura Constanţa.

 De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat la cunoștință că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecții respiratorii nedeclarate. În zona carantinată locuiesc în jur de 600 din cei 3.586 de cetățeni ai comunei Cuza Vodă.

„Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu Covid-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizat un screening al populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. În urma acţiunii desfăşurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2", se arată în comunicatul emis de prefectura Constanța.

George Niculescu, prefect Constanța, marți, într-o intervenție la Antena 3, a spus: „Vorbim despre un cartier din Cuza Vodă. (...) Aseară, târziu, s-a luat decizia de a carantina acest cartier, care cuprinde aproximativ 600 de persoane".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel