UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței

Alexandra Curtache |
Data publicării:
UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Uniunea Europeană lucrează la un acord de achiziție comună de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire cu această boală virală, de obicei endemică în Africa, se intensifică în Europa și nu numai, scrie Reuters.

Statele membre au ajuns la un consens pentru ca Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) să achiziționeze contramăsuri medicale în numele lor cât mai curând posibil, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, confirmând un raport al cotidianului suedez Dagens Nyheter.

 

UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței

 

UE se află în discuții pentru a cumpăra vaccinul Imvanex de la Bavarian Nordic, precum și antiviralul tecovirimat, dezvoltat de compania americană SIGA Technologies, a precizat ziarul, citându-l pe coordonatorul suedez pentru vaccinuri, Richard Bergstrom.

Bergstrom a precizat că nu a fost semnat încă niciun contract cu niciuna dintre firme.

"Dar va merge rapid. Ar trebui să avem un contract gata într-o săptămână sau două și poate câteva livrări limitate în iunie", a declarat acesta, citat de ziar.

Un purtător de cuvânt al Bavarian Nordic a confirmat că HERA a contactat compania daneză de biotehnologie în legătură cu vaccinul său.

"Am avut mai multe convorbiri cu HERA... nu avem nicio idee când va exista un acord. Nu depinde de noi să spunem când va exista un acord - sunt două părți implicate", a declarat purtătorul de cuvânt.

În cazul în care se va ajunge la un acord, Bavarian Nordic va putea satisface cererea, a adăugat acesta.

 

Vaccinul pentru variolă poate fi prescris și pentru variola maimuței 

 

Virusul variolei și cel al variolei maimuței sunt strâns legate între ele.

Vaccinul de la Bavarian Nordic are aprobarea oficială europeană pentru variolă, deși medicii îl pot prescrie și pentru variola maimuței.

Tratamentul SIGA, tecovirimat - comercializat sub denumirea TPOXX - are aprobare europeană pentru variolă, variola maimuței și variola bovinelor.

Oficialii din domeniul sănătății la nivel mondial au depistat peste 200 de cazuri suspecte și confirmate de infecție virală, de obicei ușoară, în aproximativ 20 de țări de la începutul lunii mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel