Alertă în prima zi de școală: Trei elevi de la Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, depistați cu COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Trei elevi de la Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia au fost depistați cu noul coronavirus, DSP Alba, împreună cu epidemiologi ai MApN făcând anchete pentru a stabili care este procedura de urmat în acest caz. 

DSP Alba a fost informată de cptre conducerea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” că trei elevi au COVID-19.

„Noi am fost informați de către conducerea Colegiului Militar Mihai Viteazul Alba Iulia despre existența a trei cazuri de SARS-CoV-2. Unul dintre elevi este din județul Alba, unul din județul Mureș și unul din Județul Maramureș. Toți elevii au fost testați la Institutul Cantacuzino”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, au fost demarate anchete epidemiologice, una pentru elevii din județul Alba și o anchetă epidemiologică asupra întregii unități de învățământ.

Specialiștii DSP vor transmite analiza privind riscurile și situația epidemiologică conducerii colegiului, respectiv Consiliului de Administrație, urmând ca, în colaborare cu rețeaua epidemiologică a MApN să se ia o decizie pentru ca elevii de la Colegiul Militar să înceapă școala în siguranță.

Cei trei elevi depistați pozitiv la SARS-CoV-2 au fost testați la intrarea în internat, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar.

În total au fost testați 460 de elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel