Tratamentul cu canabis, legiferat în Elveția

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Camera inferioară a Parlamentului elvețian a acceptat un amendament legislativ care facilitează accesul la tratamentele pe bază de cânepă. Canabisul pentru uz medical este legal în Elveția și în alte țări europene.

Există două vești bune pentru cei care apelează la cânepă pentru a ameliora durerile cronice și spasmele musculare. Primul vine de la Comisia Națiunilor Unite pentru stupefiante, care a decis la începutul lunii decembrie eliminarea marijuanei în scopuri medicinale de pe lista celor mai periculoase droguri din lume. A doua veste bună vine din Parlamentul elvețian unde o majoritate clară a Consiliului Național a acceptat modificarea Legii federale a stupefiantelor propusă de guvern, care facilitează accesul la tratamentele pe bază de cânepă, informează site-ul swissinfo.ch.

Tratamentul cu canabis poate reduce spasmele musculare cauzate de scleroza multiplă, crampe, dureri cronice precum migrenele și, conform unor teste de laborator, ar ajuta și la combaterea celulelor canceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel