Tratament inovator pentru persoanele paraplegice

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

O echipă de oameni de știință elvețieni și canadieni a dezvoltat un tratament specific de stimulare electrică pentru pacienții cu leziuni ale măduvei spinării, terapie care permite recăpătarea controlul asupra tensiunii arteriale.

Oamenii de știință de la Școala Politehnică Federală din Lausanne-Elveția și Universitatea din Calgary-Canada au efectuat experimente pentru a furniza stimulare electrică în regiunea care conține circuitele neuronale care reglează tensiunea arterială. Cercetările anterioare utilizau stimularea electrică dirijată a măduvei spinării, printr-un implant fără fir, pentru a ajuta persoanele paraplegice să meargă din nou.

În timpul experimentelor, echipa a aplicat stimulări electrice adaptate în timp real la măsurătorile luate de un monitor implantat într-o arteră. Acesta măsoară continuu tensiunea arterială și adaptează instrucțiunile trimise unui stimulator cardiac care, la rândul său, trimite impulsuri electrice peste măduva spinării, se arată într-un material publicat de portalul swissinfo.ch.

După testări preclinice pe rozătoare și modele de primate non-umane, cercetătorii au testat modelul pe un pacient uman. Cercetările au fost publicate în cel mai recent număr al revistei de specialitate Nature.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel