ȘtiriDiaspora a avut DREPTATE! GAFĂ incredibilă a autorităților: DOUĂ rate de infectare pentru București

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

ȘtiriDiaspora a avut dreptate cu privire la problema generată de numărul neclar de locuitori ai Bucureștiului. Astfel, în cursul zilei de marți, două instituții ale statului au comunicat două rate de infectare diferite pentru același oraș. Institutul Național de Sănătate Publică a raportat o rată de infectare de 3,11 la mie. Ulterior, INSP și-a asumat greșeala și a explicat că lucrează pe alte cifre. Câteva ore mai târziu, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat o rată de infectare de 2,69 la mie. Detaliu important: peste 3,00 la mie se impune carantinarea Capitalei. 

Rata de infectare cu Covid-19 în Capitală este de 2,69 la mia de locuitori, spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie: "Noi am luat în calcul toate variantele posibile în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii”.

Întrebată marți dacă școlile intră în scenariul roșu zilele următoare, Anisie a răspuns că ministerul a luat în calcul toate variantele posibile în așa fel încât să nu fie puși în pericol elevii și profesorii.

„Pot să vă spun că la momentul acesta rata la nivelul municipiului București este de 2,69, deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Prin urmare, am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie de a intra în scenariul roșu”, a declarat ministrul Educaţiei.

La rândul său, prefectul prefectul Gheorghe Cojanu a spus că INS a rectificat rata de infectare și aceasta este de 2,69.

"La o rată de 3 vom lua măsuri pentru a trece școlile în scenariul roșu”, a afirmat Cojanu.

Acesta a adăugat că restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol nu s-au închis imediat după ce rata a ajuns la 1,5, ci la 1,86.

Astfel, după ce se va depăși rata de infectare de 3 în Capitală, autoritățile vor lua măsuri: „Dar nu vom lua la 3,05 ci vom aștepta spre 3,4, ceva de genul acesta, ținând cont și de populația reală”.

INSP a raportat o rată de infectare de 3,11 la mie

 

Amintim că INSP a raportat, în cursul zilei de marți, că rata de infectare în București este de 3,11 la mie. La o cifră de 3.00 la mie, se impune carantinarea Bucureștiului. 

Vezi aici raportul INSP: Bucureştiul intră oficial în SCENARIUL ROŞU. Se vor anunța noi RESTRICȚII

ȘtiriDiaspora a ridicat această problemă încă de săptămâna trecută

 

Problema efectuării unui calcul corect al acestei rate de infectare este dată de numărul real versus numărul oficial al locuitorilor Capitalei.  Jurnalistul ȘtiriDiaspora Bogdan Bolojan a ridicat încă de săptămâna trecută această problemă și i-a adresat o întrebare președintelui Iohannis.

Pentru ca resticțiile să fie impuse în mod corect este nevoie de un calcul matematic care se raportează la numărul de locuitori. Astfel a fost important să aflăm date clare în ceea ce priveste numărul de locuitori din municipiul Bucuresti pentru că Grupul de Comunicare de Strategică și Comitetele pentru Situații de Urgență nu au reușit să ajungă la un acord în acest sens.

Șeful statului a răspuns după câteva zile. Vezi aici răspunsul: Care este populația Bucureștiului? Klaus Iohannis a răspuns pentru StiriDiaspora.ro. Controversă cu Gabriela Firea 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel