Studiu: Prima doză de vaccin ar putea atenua simptomele ”long Covid”

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

O primă doză de vaccin pare să atenueze simptomele la persoanele care suferă îndelung de Covid, a sugerat un nou studiu, cel mai mare la nivel internațional care a analizat Covid-ul mult timp după vaccinare, deși nu este clar dacă această îmbunătățire durează până la o a doua doză, precizează independent.co.uk. ”Long Covid” este definit de către experții ONS ca simptome care persistă timp de cel puțin 12 săptămâni după prima infectare cu virusul SARS-Cov2.

Pentru studiu, Office for National Statistic a folosit cazuri auto-raportate de long Covid în perioada 3 februarie și 5 septembrie.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 69 de ani care au primit o primă doză au avut cu 12,8% mai puține șanse de a raporta că încă se confruntă cu simptome persistente, conform studiului publicat de ONS.

ONS nu a găsit nicio dovadă statistică privind diferențele în ceea ce privește long Covid auto-raportat între persoanele care au primit vaccinuri de la Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, și nici nu au existat dovezi ale diferențelor de tendințe bazate pe caracteristicile sociale sau demografice sau din factorii legați de sănătate.

Un studiu anterior de la King’s College din Londra a sugerat că vaccinarea completă reduce riscul ca o infecție să se transforme în Covid de lungă durată.

Potrivit ONS, peste un milion de oameni care trăiesc în Regatul Unit se confruntă cu simptome persistente după infecția cu Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel