Studiu: meditația ajută la luarea deciziilor

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Potrivit unui studiu internațional, condus de Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich, și publicat în revista Economic Letters, 15 minute de meditație conștientă pe zi promovează o mai bună luare a deciziilor. Meditatorii din studiul de cercetare au fost mai puțin predispuși la anumite părtiniri cognitive, cum ar fi ignorarea informațiilor potențial negative.

Participanții la studiu au fost împărțiți în două grupuri de lucru. Timp de două săptămâni, un grup a practicat meditația Mindfulness timp de 15 minute pe zi, în timp ce al doilea grup a ascultat doar muzică relaxantă. Înainte și după experiment, participanții au completat chestionare standardizate menite să determine modul în care reacționează la informații negative sau anumite emoții. Întrebările se refereau la starea lor de sănătate, la finanțele lor sau la relațiile lor.

Participanții la studiu care au meditat în fiecare zi timp de două săptămâni au fost mai bine pregătiți să-și observe emoțiile negative și să le accepte cu calm, a declarat coordonatorul de studiu, precizează swissinfo.ch. S-a constatat că meditația Mindfulness îi face pe oameni mai rezistenți la emoțiile incomode, ceea ce le permite, la rândul său, să proceseze informațiile negative mai obiectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel