Spitalul Județean Buzău, copleșit de numărul mare de bolnavi COVID. Pacienții primesc oxigen în propriile mașini, în parcare - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Pacienții bolnavi de COVID primesc oxigen în propriile mașini, în parcarea Spitalului Județean Buzău (Foto: Realitatea)
Pacienții bolnavi de COVID primesc oxigen în propriile mașini, în parcarea Spitalului Județean Buzău (Foto: Realitatea)

Situație dramatică la Spitalul Județean din Buzău. Din cauza numărului mare de bolnavi confirmați sau suspecți de infecția cu COVID, medicii sunt obligați să le administreze acestora oxigen în propriile mașini, în parcare. Alții sunt îngrijiți în ambulanțele parcate tot acolo. Unitatea medicală nu mai are locuri unde să trateze pacienții. 

În curtea celui mai mare spital din Buzău, șapte ambulanțe sunt folosite ca o extensie a secției de COVID. Pacienții sunt tratați acolo de medici pentru că în spital nu mai este niciun loc disponibil. Iar printre salvări sunt și mașini lângă care vezi câte un tub de oxigen. În interior, sunt oameni care se luptă să trăiască, în așteptarea rezultatului testelor, potrivit unui reportaj Realitatea PLUS.

"Am ajuns oficial la 182 de paturi Covid și 17 la ATI și avem deja internați 242 de pacienți Covid’’, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean din Buzău.

Bolnavii stau cu paturile lipite unul de celălalt

 

Imaginile din interiorul spitalui completează amploarea dezastrului din întregul sistem sanitar românesc. Bolnavii stau cu paturile lipite unul de celălalt.

Pacienții din ambulanță sunt apoi aduși aici, într-o zonă care face parte din Unitatea de primiri Urgență. Spațiul este atât de mic încât pacienții efectiv stau umăr la umăr. În momentul de față sunt internate 10 persoane cu forme medii și grave.

În alt salon, tot de la Camera de Gardă, zace trupul neînsuflețit al unei femei care a pierdut lupta cu virusul.

"De la gripa spaniolă nu s-a mai întâmplat așa ceva. Pentru noi este echivalentul unui război, echivalentul unui dezastru, înțelegeți?’’, a afirmat medic șef UPU, potrivit sursei citate.

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel