Spital Regional Craiova. Guvernul a semnat contractul de finanțare

Liviu Ludovic / 30 apr 2020, 14:57 Salveaza PDF Comentarii

Guvernul a semnat, joi, contractul pentru finanțarea din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova. Valoarea totală a investiției se ridică la 2,85 miliarde de lei, iar spitalul va avea 807 paturi și 19 săli de operație. 

Guvernul a semnat, joi, contractul pentru finanțarea din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova. Valoarea totală a investiției se ridică la 2,85 miliarde de lei, iar spitalul va avea 807 paturi și 19 săli de operație.

Potrivit Ministerului Sănătății, contractul de finanțare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost semnat joi la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Valoarea investiției este de 2,85 miliarde de lei.

Spitalul Regional va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Acesta va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați. Spitalul va fi dotat cu heliport și cu 1 195 locuri de parcare.

Spitalul va avea 807 paturi, 19 săli de operație şi "va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în 7 centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată", au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Spitalul Regional Craiova, servicii integrate de înaltă calitate

 

„La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatură de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iașului fiind deja aprobat din data de 17 martie", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În doar câteva luni, am reușit să deblocăm cel mai amplu proiect din domeniul sănătății, cu finanțare europeană: construirea spitalelor regionale. Contractul semnat astăzi (joi-n.r.) este cel mai important pas pentru realizarea Spitalului Regional de la Craiova, proiect care se lasă așteptat de mai bine de opt ani. Unul dintre obiectivele acestui Guvern este consolidarea și modernizarea infrastructurii spitalicești din țară, folosind fondurile puse la dispoziție de Comisia Europeană. Am început cu cele trei Spitale Regionale, dar investițiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exercițiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operațional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro", a spus vicepremierul Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

Anunțul de participare pentru elaborarea proiectului tehnic al proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova" și pentru servicii de asistență tehnică a fost publicat joi în sistemul electronic de licitații.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy