Spaniolii poartă în continuare mască la farmacie și în spital. Guvernul amână ridicarea obligativității

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Autoritățile spaniole au amânat ridicarea măsurii care impune portul măștii de protecție în farmacii și spitale sau cabinete medicale. 

Ministrul Sănătății din Spania, Jose Minones, a recunoscut luni că retragerea definitivă a caracterului obligatoriu al măștilor în centrele de sănătate, spitale, farmacii și alte centre sociale și de sănătate nu va fi abordată în Consiliul de Miniștri și, prin urmare, va fi nevoie de încă câteva zile pentru a intra în vigoare.

Adresându-se jurnaliştilor din Santiago de Compostela, ministrul nu a dat o dată anume pentru ca această obligativitate să fie ridicată, deşi a declarat că va fi pusă în aplicare "în cel mai scurt timp posibil".

 Ministrul a justificat întârzierea birocrației de care este nevoie pentru acest tip de procedură.

"Știm că nu va fi în Consiliul de Miniștri de mâine pentru că nu este vorba doar de partea despre măști, ci este un întreg decret de criză de sănătate, care trebuie informat și trebuie să treacă prin procedurile administrative corespunzătoare", a spus Minones, potrivit publicației 20minutos.

„Consultarea a fost făcută la Consiliul Interteritorial de Sănătate, care era obiectivul pe care l-am avut ca prioritate, și a fost detașată de toate comunitățile autonome ”, a adăugat el.

"Virusul este încă prezent"

Minones a subliniat că intenționează să o depună Consiliului de Miniștri „în momentul în care este posibil”. "Cât mai curând posibil, acesta este obiectivul, deoarece vom putea face anunțul corespunzător privind retragerea măști și a tuturor acelor măsuri care au fost aprobate cu acel decret de criză", a precizat el.

Minones a subliniat că, deși nu va mai fi obligatorie, utilizarea măștilor va fi în continuare "foarte recomandată" pentru anumite categorii de persoane.

În acest sens, el a indicat că utilizarea trebuie să fie necesară la persoanele cu simptome de infecție, astfel încât acestea să fie "sensibile la ceea ce trăim în prezent, deoarece virusul este încă prezent ”.

Consiliul Interteritorial de Sănătate a susținut vinerea trecută retragerea definitivă a caracterului obligatoriu al măștilor în centrele de sănătate, spitale, farmacii și alte centre sociale și de sănătate și menținerea acesteia doar în zonele spitalicești cu pacienți în stare critică, astfel încât utilizarea sa pe scară largă va înceta.

 

---------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel