Spania. Românul care a furat sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, condamnat: „Un jaf minuțios planificat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. Românul care a furat sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, condamnat: „Un jaf minuțios planificat”
Spania. Românul care a furat sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro, condamnat: „Un jaf minuțios planificat”

Constantin Gabriel Dumitru, cu dublă cetățenie, română și olandeză, împreună cu Priscila Lara Guevara, din Mexic, au fost condamnați în Spania. 

Constantin Gabriel a fost condamnat la 4,5 ani de închisoare pentru furtul unor sticle foarte scumpe de vin dintr-un restaurant de lux, relatează presa spaniolă. Iubita lui mexicană, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnată la patru ani de închisoare.

Furtul a avut loc în orașul Cáceres, Spania. În octombrie 2021, 45 de sticle de vin au dispărut din pivnița hotelului și restaurantului exclusivist Atrio. Unul dintre acestea a fost un Château d'Yquem din 1806, cu o valoare estimată la 350.000 de euro. Valoarea totală a vinului furat a fost de peste 1,6 milioane de euro, relatează instanţa.

La nouă luni de la jaf, românul, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat în Croația, împreună cu iubita sa.

Spania. Româncă trimisă la închisoare, după ce a stors 340.000 de euro, în două luni, de la un octogenar

 

Un furt „minuțios planificat”

 

Poliția spaniolă a vorbit despre un furt „minuțios planificat” și, potrivit instanței, cei doi l-au pregătit de luni de zile. În perioada premergătoare furtului, hotelul a fost vizitat de trei ori înainte ca femeia să facă o rezervare în octombrie 2021 cu un pașaport elvețian fals. După masa de seară, celor doi li s-a făcut un tur al cramei stabilimentului, se arată în actele instanței.

La scurt timp după ora 2 dimineața, femeia a sunat la recepție întrebând dacă poate avea o salată. Recepționerului i s-a părut puțin ciudat, pentru că femeia mâncase o cină cu 14 feluri de mâncare. Era și singur în tura de noapte. Dar, până la urmă a fost de acord și a plecat în bucătărie.

Potrivit instanței, atunci bărbatul a plecat cu o cheie de la recepție. Numai că asta nu a deschis ușa pivniței. Bărbatul i-ar fi făcut atunci semn mexicanei că trebuie să-i distragă din nou atenția recepționerului.

Femeia a sunat apoi din nou la recepție, întrebând de data aceasta dacă se poate servi desertul. Angajatul a protestat din nou, dar în cele din urmă a decis să-i livreze femeii niște fructe.

„Nu am luat sticla de whisky! Nu există dovezi”. „Creierul” român al celui mai mediatizat jaf din Spania, condamnat pentru un furt mai mic

 

Despăgubire de 750.000 de euro

 

Bărbatul ar fi luat apoi cardul principal de la recepție și a pus 45 de sticle într-un rucsac mare și două genți mari de sport în pivniță. Cuplul a plecat la ora 5 dimineața și au luat saci „în care erau îndesate patru prosoape de la hotel pentru a preveni clinchetul sticlelor”, a spus instanța.

Cei doi trebuie să plătească și o despăgubire de aproximativ 750.000 de euro. Amândoi susțin că sunt nevinovați.

Decizia nu este definitivă. Cei doi pot face apel la condamnare.

Spania. Nou furt de vin la un restaurant de două stele Michelin: au fost sustrase sticle de vin în valoare de 150.000 de euro

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel