Spania. Procesul românului care a furat sticle de vin în valoare de peste 1,64 milioane de euro începe astăzi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Procesul românului care a furtat sticle de vin în valoare de peste 1,64 milioane de euro, începe astăzi / Foto: Unsplash
Spania. Procesul românului care a furtat sticle de vin în valoare de peste 1,64 milioane de euro, începe astăzi / Foto: Unsplash

Constantin Gabriel Dumitru, cu dublă cetățenie, românăși olandeză, împreună cu Priscila Lara Guevara, din Mexic, ambii încarcerați, vor depune mărturie despre furtul unor sticle scumpe de vin, în procesul care începe miercurea aceasta la Tribunalul Provincial din capitala Cáceres, Spania.

La fața locului vor fi prezenți un total de 23 de martori, patru experți și cei doi acuzați de furtul sticlelor de vin din restaurantul Atrio din Cáceres. Constantin Gabriel Dumitru, de origine română și Priscila Lara Guevara, din Mexic, ambii în închisoare, vor depune mărturie în procesul care începe miercurea aceasta la Tribunalul Provincial din capitala Cáceres.

 

Românul responsabil de furtul vinului în valoare de 1,64 milioane de euro va fi judecat

 

Audierea a fost stabilită pentru ora 9:30 pentru a afla dacă ambele părți ajung la un acord care să evite procesul. În caz contrar, se va stabili o dată pentru un proces de două zile pentru a încerca să elucideze ce s-a întâmplat în octombrie 2021, când a avut loc unul dintre cele mai mediatizate jafuri, furtul a 45 de sticle de vin, în valoare de peste 1,64 milioane de euro, la 27 octombrie 2021.

Potrivit anchetei poliției, femeia s-a cazat la hotelul Atrio, formalizând rezervarea cu ajutorul unui document elvețian fals. Apoi, după ce au luat masa în restaurant împreună cu complicele ei, au vizitat crama la invitația personalului, o practică obișnuită cu clienții. După aceea, au urcat în cameră și, câteva momente mai târziu, bărbatul a ieșit din cameră pentru a merge în pivniță, a făcut rost de cheia principală și a pus vinurile în trei rucsacuri mari.

Înaltul șef al poliției din Extremadura, Alfredo Garrido, spune că este clar că sunt specialiști. Mai mult, aceștia vizitaseră deja Atrio de trei ori și repetaseră jaful la Madrid. Hoții au fost, de asemenea, identificați și arestați anterior pentru fapte similare.

 

Românul a furat unele dintre cele mai exclusiviste sticle de vin

 

Cei doi cercetați în acest caz sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de furt calificat într-un local deschis publicului, cu posibila întrunire a două circumstanțe agravante specifice, mai exact, valoarea economică ridicată și valoarea cultural-artistică a bunurilor sustrase.

De remarcat că hoții au luat un exemplar unic, o sticlă de Chateau d'Yquem evaluată la 310.000 de euro. Experții susțin că sticlele sunt atât de exclusiviste și dificil de vândut fără a trezi suspiciuni, încât este foarte probabil ca ele să se afle în mâinile unor colecționari privați cu un patrimoniu important.

Avocata inculpaților, Silvia Cordoba, a susținut că, atunci când au fost arestați în Croația, inculpații nu erau pe fugă, ci în vacanță, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel