Spania. Nou furt de vin la un restaurant de două stele Michelin: au fost sustrase sticle de vin în valoare de 150.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Nou furt de vin la un restaurant de două stele Michelin: au fost sustrase sticle de vin în valoare de 150.000 de euro / Foto: Unsplash
Spania. Nou furt de vin la un restaurant de două stele Michelin: au fost sustrase sticle de vin în valoare de 150.000 de euro / Foto: Unsplash

Un nou furt de sticle de vin dintr-un restaurant din Madrid. Restaurantul Coque, două stele în Ghidul Michelin, a fost ultima victimă a acestui tip de comandă criminală care se repetă în acest sector. 

Restaurantul, situat pe strada Marqués de Riscal, și-a pierdut unele dintre cele mai bune sticle, evaluate inițial la 150.000 de euro. Surse din cadrul Direcției Naționale de Poliție din Madrid au confirmat pentru ABC faptele, care au fost raportate ieri, marți, 1 noiembrie, la începutul după-amiezii.

 

Hoții au țintit o locație cu unele dintre cele mai importante bijuterii vinicole din Spania

 

Potrivit primelor cercetări, hoții au încercat să pătrundă în restaurant prin peretele alăturat unei farmacii. Nu au avut succes și au decis să-și schimbe strategia, strecurându-se în curtea interioară pe o fereastră din spate. Aceștia au accesat o ușă interioară și au forțat intrarea în pivnița de vinuri.

Acest spațiu găzduiește unele dintre cele mai importante bijuterii vinicole din Spania și este administrat de Rafael Sandoval, somelier la Coque și fratele bucătarului Mario Sandoval.

Numărul exact de sticle care au fost furate și numărul de atacatori care au reușit să intre în restaurantul din Madrid nu au fost încă dezvăluite. Ambele extreme sunt cercetate de grupul de poliție judiciară care se ocupă de acest caz.

Printre alte rarități, familia Sandoval păstrează piese de o valoare incalculabilă, cum ar fi o damigeană care conține rămășițele unei crampoane care a călătorit pe una dintre navele spaniole care au luat parte la bătălia de la Trafalgar. Un sherry pe care fondatorii vinăriei González Byass l-au cumpărat în 1805, cu o istorie de peste două secole.

 

Nu este singurul restaurant vizat. Un român a jefuit din aceeași zonă vin în valoare de 1,6 milioane de euro

 

Cel mai notoriu jaf din ultima vreme a fost cel suferit de Atrio, în Cáceres, unde un cuplu - o femeie de 29 de ani de naționalitate mexicană și un bărbat de 47 de ani cu dublă cetățenie română și olandeză, arestat vara trecută și aflat în închisoare provizorie - a furat 45 de sticle pe care unii experți le evaluează la 1,6 milioane de euro.

Printre acestea, unul foarte special: Château d'Yquem din 1806, care și-a spus povestea pe ABC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel