Spania. Muncitor român MORT în chinuri GROAZNICE, prins într-un utilaj agricol: „Un om cât un brad, cum rar se nasc“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Tragedie în Spania. Un român de 58 de ani, originar dintr-un sat din Maramureș, a murit după ce a fost prins de presa de balotat pe care lucra. Patronul său a fost cel care a dat alerta. 

Muncitorul ucis în accidentul de muncă din Falces, provincia La Rioja, se numea Vasile Filip, avea 58 de ani și este originar din comuna Cupșeni din Maramureș. În Spania, unde lucra în agricultură, locuia în orașul Rioja Pradejón. Bărbatul își lăsase gospodăria din România pentru a lucra în Spania și a le asigura fiicelor sale un trai decent.

Trupul său neînsuflețit a fost localizat joi seară, pe un câmp, chiar de către șeful său, care a văzut că bărbatul nu s-a mai întors de pe câmp, iar utilajul nu era la locul său. Așa că a mers să îl caute și atunci a descoperit că bărbatul fusese prins în presa de balotat. Potrivit primelor investigații efectuate de Poliția Provincială, bărbatul a fost prins de utilajul cu care efectua lucrările agricole și a mai putut ajunge la butonul de urgență pentru a opri mașinăria, potrivit Noticias de Navarra.

Și în localitatea natală a bărbatului s-a sunat mobilizare generală, sătenii strâng acum bani pentru a acoperi cheltuielile de repatriere a corpului neînsuflețit. Primăriţa comunei, Lucia Butcure a făcut un apel pe reţelele de socializare şi cere ajutor de la oamenii de suflet.

„Un om cât un brad, un concetățean model, un om cum rar se nasc“

 

„Din nou ies în fața dvs, așa cum o fac de fiecare dată, atât pentru a-mi exprima o împlinire, cât și pentru a vă împărtăși un neajuns. Din păcate, de această dată, ies îndurerată, și sfâșiată sufletește: din nou, o mare tragedie s-a abătut asupra comunei noastre…Un om cât un brad, un concetățean model, un om cum rar se nasc, Vasile Filip, și-a pierdut viața într-un tragic accident, pe teritoriul Spaniei, regiunea La Navarra.

Familist convins, a plecat din sânul familiei pentru a le crea minunatelor sale fiice condiții optime de trai, pentru a-și agonisi niște bănuți, pe care să-i investească în gospodăria gestionată cu mare pricepere de iubita lui soție…., însă destinul a ales un alt drum.
Duminică și luni, în fiecare sat vor merge tineri și alți cetățeni de bună credință, pentru a face o colectă, astfel încât să ajutăm familia greu încercată.

Nimeni și nimic nu-l va aduce pe Vasile înapoi, însă, noi, cetățenii comunei Cupșeni am dat mereu dovadă de omenie, de coeziune și de înaltă credință. Am convingerea că și de această dată, apelul meu nu va rămâne fără ecou!”, a scris pe o rețea de socializare Lucia Butcure.

Primarul a anunțat faptul că duminică și luni, în fiecare sat, vor merge tineri și alți cetățeni de bună credință, pentru a face o colectă, astfel încât să fie ajutată familia greu încercată. În Târgu Lăpuș, colecta se va face la barul de lângă bancă (Aurica Heres & Calin Radu Heres). De asemenea, Butcure a făcut public și un cont deschis la BRD Târgu Lăpuș (Agromara Filip, titular Aurelia Filip) (vezi la finalul materialului). Comunitatea de români din Spania va face același lucru în Pradejon. Pe lângă membrii comunității și apropiați, orice maramureșean sau români cu inimă mare sunt rugați să arate că le pasă, sprijinind, astfel, familia îndurerată. 

2. -imagine fara descriere- (cont_vasile_filip.jpg)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel