Spania. Masca rămâne obligatorie în transportul public

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Masca de protecție rămâne obligatorie în transportul public din Spania, au decis autoritățile sanitare din această țară.

Masca va rămâne obligatorie în mijloacele de transport public din Spania. Ministrul Sănătății, Carolina Darias, a exclus deocamdată retragerea acestei obligații în mijloacele de transport public, în ciuda faptului că regula a fost anulata în restul Uniunii Europene, iar menținerea acesteia a fost criticată de companiile aeriene.

"Am adoptat întotdeauna deciziile experților și, prin urmare, până când experții vor face o declarație contrară, vom aștepta", a spus Darias, la sosirea sa la Bruxelles, la un consiliu al miniștrilor europeni din domeniul Sănătății.

Masca nu mai e obligatorie în restul Europei

 

În restul Uniunii Europene, masca nu mai este obligatorie în mijloacele de transport. Țări turistice precum Portugalia sau Cipru au retras această obligație în luna august. În același timp, Italia a făcut-o în septembrie, în timp ce Germania a eliminat-o și în ceea ce privește aeronavele, potrivit publicației El Diario.

Ministrul spaniol a considerat însă că în lipsa unei recomandări „din partea experților” din Spania de a inversa această măsură și având în vedere timpul de creștere a diferitelor boli respiratorii, în Spania masca va rămâne obligatorie, deocamdată, pentru transportul în comun. Și asta în ciuda faptului că masca nu este obligatorie în locuri cu aflux mare de oameni precum centre comerciale, cinematografe sau restaurante.

„Ne aflăm acum într-o perioadă de creștere semnificativă atât a virusurilor, cât și a gripei și bronșiolitei. În orice caz, vom continua să avem grijă de noi. Vom continua să mergem mână în mână cu experții”, a mai spus Darias.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel