Spania. Mai multe școli închise în Castellon „din cauza lipsei de vaccinare în comunitatea românească“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

„Mai multe cazuri în școlile din Castellón din cauza lipsei de vaccinare în comunitatea românească“, titrează publicația castellană El Periodico Mediterraneo într-un articol publicat astăzi.

Răspândirea alarmantă a coronavirusului în provincia Castellón, în ciuda faptului că rata de vaccinare este deja aproape de 91%, are consecințe directe în școli. Eforturile depuse de Sănătatea Publică pentru a reduce curba de contagiune, cauzată, printre alți factori, de o mai mare transmitere a virusului în rândul comunității românești, deoarece unii dintre membrii acesteia sunt reticenți la vaccinare, au determinat autoritățile să trimită o circulară Direcției Teritoriale de Educație prin care solicită colaborarea școlilor pentru a capta această parte a populației neimunizate, după cum relatează Mediterráneo.

 

Mai multe școli închise în Castellon „din cauza lipsei de vaccinare în comunitatea românească“

 

Departamentul de Educație a declarat, ieri, că este în contact permanent cu Ministerul Sănătății, "oferindu-și întreaga cooperare pentru a ajuta la conștientizarea familiilor, în vederea vaccinării tuturor membrilor cu vârsta de peste 12 ani". "Astfel, joia trecută, 28 octombrie, Direcția Teritorială a trimis la toate școlile din județele din Castellón informațiile pe care le-am primit de la Sănătatea Publică, pentru a încuraja vaccinarea populației de 12 ani care nu au făcut-o încă, pentru ca aceste informații să ajungă la toate familiile", potrivit unui comunicat al departamentului de Sănătate Publică, condus de Vicent Marzà.

Acest lucru vine ca urmare a faptului că mai multe cazuri au fost deja detectate în sălile de clasă. Datele săptămânale, privind contagiunile pe care Educația le detaliază la începutul săptămânii, arată clar cum stau lucrurile.  Astfel, în ultima săptămână, în provincie au fost carantinate 17 grupe din 11 școli, adică aproape dublu față de cele de acum șapte zile, când erau nouă clase în șase școli.

În comparație generală, acestea sunt cifre la scară mică, dar reflectă o tendință și o realitate îngrijorătoare de care suferă provincia Castellón. În acest sens, de la Educație au subliniat ieri că, în ciuda vârfului de activitate din ultima săptămână, 99,7% dintre sălile de clasă sunt deschise în mod normal și că situația "nu are termen de comparație cu cea din cursul trecut, când, în ultima săptămână din octombrie, au fost aproape de trei ori mai multe săli de clasă închise (50) în provincie".

 

2. -imagine fara descriere- (mediterraneo.PNG)

Potrivit unor surse citate de El Periodico Mediterraneo, familiarizate cu situația epidemiologică, „transmiterea virusului în rândul comunității românești, în condițiile în care un procent mare din membrii acesteia nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului, este foarte rapidă, afectând familii întregi. În plus, aceștia sunt oameni cu un nivel ridicat de interacțiune socială, astfel încât răspândirea virusului este și mai accelerată. Ca urmare, infecțiile afectează și copiii de vârstă școlară“.

Deși vaccinarea este cea mai bună armă în lupta împotriva pandemiei, faptul că există o circulație mai mare a coronavirusului poate provoca o reinfectare în grupurile de risc, care ar fi putut pierde anticorpii, după cum au avertizat experții. De aici importanța continuării progreselor în ceea ce privește dozele de rapel în rândul persoanelor de peste 70 de ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel