EXCLUSIV  Daniel, primul român din Spania vindecat de coronavirus: „Am crezut că este sfârșitul. Am slăbit enorm“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Daniel Aldea este primul român infectat cu coronavirus, în Spania. După aproape 3 săptămâni de internare în spital, Daniel povestește, pentru Știri Diaspora, experiența prin care a trecut în lupta sa cu noul coronavirus.

Daniel Aldea a fost internat la Spitalul Álvaro Cunqueiro din Vigo, Spania, la o săptămână după ce a fost infectat, după ce  mers la Madrid să își vadă familia. După 3 săptămâni de spitalizare, atunci când a ieșit de pe Secția de Terapie Intensivă, românul a fost aplaudat de toate cadrele medicale pentru că a reușit să respire singur, învingând boala.

Deși după o lună de la contactarea virusului el este declarat vindecat, lupta sa cu efectele bolii încă nu s-au oprit. „Acum sunt acasă și mă recuperez încet, pentru că am pierdut multă masă musculară și kilograme. Dar mă recuperez. Puțin câte puțin“, a mărturisit Daniel pentru Știri Diaspora.

Daniel are 43 de ani este originar din Cluj și locuiește în Spania din 2003, unde este căsătorit cu Ines. Primul cetățean infectat din Galicia este un om realizat, având în Spania propria afacere în domeniul transportului, și abia așteaptă să se întoarcă la meseria sa.

„Coronavirus? Nu știam ce e asta“

El a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus pe 4 martie, după ce s-a întors de la Madrid, unde fusese cu soția sa în vizită la fratele lui. Daniel este suspectat că a fost infectat pe 23 februarie, dar crede că virusul nu l-a luat din Madrid, ci mai degrabă atunci când reveneau spre casă pentru că nici fratele său și nici ceilalți membri ai familiei sale, pe care i-a vizitat, nu au fost infectați.

„Am fost la fratele meu și nici el, nici soția și fiul său nu au avut virusul. La întoarcerea spre Vigo, am oprit într-o benzinărie pentru a alimenta. Era plin de lume, mulți șoferi de camion!", a povestit românul stabilit în Spania.

Imediat cum a ajuns acasă starea lui s-a agravat, iar pe 1 martie s-a prezentat la spital, unde a fost internat cu pneumonie: „Nu mai puteam mânca, simțeam că nu mai pot respira, nu aveam aer“. Pandemia în Spania abia atunci debuta. După 3 zile de internare i-a venit rezultatul pentru COVID-19 și lui și soției sale. „Mi-au spus despre coronavirus. Nu știam ce e asta. Era prima oară când auzeam și mi-a fost teamă".

Citește și: Spania. Șofer român de TIR, infectat cu coronavirus, scos de la Terapie Intensivă în aplauzele medicilor (VIDEO)

Zilele care au urmat au fost extrem de grele pentru el. El a mărturisit că nu își amintește nimic din cele 19 zile cât a stat la Terapie Intensivă. Medicii au fost rezervați c privire la starea lui de sănătate. Însă când Daniel a reușit să respire pentru prima dată neasistat de aparte, tot personalul medical a izbucnit în urale.

„E o experiență pe care aș vrea să o uit cât mai repede. Dar am trecut prin ea și vă povestesc cum au trecut cele 19 zile în terapie intensivă. Nu îmi amintesc multe, dar știu că am fost bine îngrijit de medici. Eu am crezut că este sfârșitul, dar m-am recuperat. Nu aveam aer și nici nu puteam respira.

După ce intrau asistentele în salon, mă întrebau în ce zi suntem. Eu le ziceam o cifră, ce îmi aminteam, iar ele îmi spuneau ziua și ora adevărat în care ne aflam. Nu se trece ușor peste infecția acest virus. Totul depinde de corpul și de starea de sănătate. E foarte greu, dar se poate trece și te poți vindeca de asa cu ajutorul lui Dumnezeu și cu forța ta corporală“, a mărturisit Daniel Aldea pentru Știri Diaspora.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel