Spania a renunțat la purtarea măștii în spitale și farmacii, ultima restricție păstrată din perioada pandemiei

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Spania renunță la purtarea măștii de protecție în spitale și farmacii
Spania renunță la purtarea măștii de protecție în spitale și farmacii

Guvernul spaniol a declarat sfârșitul crizei sanitare provocate de pandemia Covid-19 și a anunțat că oamenii nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în spitale, centre de sănătate și îngrijire și nici în farmacii.

Începând de miercuri, 5 iulie, odată ce noul ordin a fost publicat în Monitorul Oficial de Stat ( BOE ), măștile nu mai sunt obligatorii în spitale, centre de sănătate, farmacii sau aziluri de bătrâni  Ele devin recomandate numai în prezența simptomelor sau la persoanele cu vulnerabilitate deosebită.

În ultimii doi ani, Spania a pus capăt treptat obligativității purtării măștilor, mai întâi în public și apoi în mijloacele de transport în comun. Țara a înregistrat 14 milioane de cazuri și 122.000 de decese cauzate de Coronavirus începând din 2020.

Autoritățile declară finalul crizei sanitare

 

În timp ce Covid-19 este încă prezent, "este foarte controlat", a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, Jose Minones, ministrul spaniol al sănătății, adăugând că a venit timpul "să punem capăt crizei sanitare și tuturor măsurilor extraordinare". 

În iunie 2020, Spania a impus pentru prima dată obligativitatea purtării măștilor de față în interior și în exterior, pentru toate persoanele cu vârsta de peste șase ani, dacă distanța socială nu poate fi menținută. La acea vreme, fostul ministru al sănătății Salvador Illa declarase că obligativitatea folosirii măștilor de față va rămâne în vigoare 'până când se va găsi un vaccin'.

Premierul Pedro Sanchez a anunțat că măștile de față nu mai sunt obligatorii în aer liber în Spania începând cu 26 iunie 2021, cu excepția cazului în care nu se poate menține o distanță de siguranță de 1,5 m cu persoanele din afara celei mai apropiate bule sociale. Regulile privind purtarea din nou a măștilor de față în exterior au fost apoi întărite începând cu 24 decembrie 2021.

În aprilie 2022, Spania a pus capăt, în sfârșit, obligativității utilizării măștilor de față în majoritatea spațiilor închise. Cu toate acestea, a rămas obligatorie purtarea în continuare a măștilor de față în toate mijloacele de transport în comun, inclusiv în trenuri, autocare, avioane, feriboturi, telecabine, tramvaie și, de asemenea, taxiuri (chiar și cu un singur șofer și pasager) - dar nu și în timpul așteptării în stațiile de autobuz sau de tren, pe peroane sau în aeroporturile din Spania.

De asemenea, în februarie 2023, a fost eliminată definitiv obligativitatea purtării măștilor de față în transportul public din Spania.

Iată că acum a venit momentul ca obligativitatea purtării măștii de protecție să fie ridicată și în spitale sau farmacii.

 

----------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel