SMS-ul, semnat de Ministerul Sănătății, care a alarmat toată Italia: „Certificatul dumneavoastră verde a fost clonat“. Poliția explică

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Ce condiții de călătorie trebuie să respecți pe ruta România - Spania. Modificări noi pentru pasageri
Ce condiții de călătorie trebuie să respecți pe ruta România - Spania. Modificări noi pentru pasageri

SMS-uri false de la Ministerul Sănătăți din Italia. Poliția avertizează: "Nu dați click pe link“. Acesta este încă un nou caz de phishing, care avertizează asupra clonării (false) a certificatului verde al utilizatorului.

"Certificatul dvs. verde Covid-19 a fost clonat, pentru a evita blocarea, vi se cere să vă verificați identitatea la dgcgov.valid-utenza.com". Acesta este mesajul care a ajuns la multe persoane din Italia, avertizând asupra unei presupuse clonări a Green Pass-ului lor. Aceasta este, așa cum s-a mai întâmplat și în alte ocazii, o înșelătorie, așa că sfatul poliției de stat este să nu dați click pe link.

"Atenție, o nouă tentativă de phishing COVID19 este în curs de desfășurare. Un sms fals, aparent trimis de Ministerul Sănătății, te avertizează că ți-a fost clonat Greenpass-ul - se arată în mesajul difuzat de autorități pe canalele lor de socializare: „Nu dați click pe link. Datele personale pe care le introduceți vor fi furate“. Astfel, prin intermediul aceleiași rețele, în care circulă mesajul, poliția de stat încearcă să ajute cetățenii care ar putea primi SMS-ul incriminat.

Nu este ușor de spus la prima vedere că este vorba de un caz de phishing. De fapt, mesajul pare să vină de la Ministerul Sănătății și, fiind vorba de un Green Pass, primul lucru care îți vine în minte este să ai încredere în el și să deschizi link-ul pentru a nu avea probleme la intrarea la locul de muncă (pentru cei peste 50 de ani) sau în baruri și restaurante.

2. -imagine fara descriere- (certifcsmsclonat.jpeg)

Permisul verde, eliminat la sfârșitul lunii martie? 

 

Certificatul verde ar putea fi însă eliminat de la sfârșitul lunii viitoare. "Eliminarea Certificatului Verde la 31 martie este un scenariu posibil. Astăzi trebuie să finalizăm administrarea celor trei doze. În acest ritm, este rezonabil să ne gândim că până în martie am putea finaliza campania de vaccinare, deschizând un nou scenariu cu o relaxare treptată a măsurilor restrictive, inclusiv a Certificatului Verde. Obiectivul guvernului este de a readuce țara la normalitate. Cred că în mod cert starea de urgență nu va mai fi reînnoită și din acel moment va începe cu siguranță o nouă etapă.", a explicat subsecretarul de stat de la Sănătate, Andrea Costa, miercuri, la Rai Radio 1.

„Datele despre pandemie ne spun că ne aflăm într-o fază pozitivă, nu există nicio îndoială în această privință. Cu toate acestea, datele ne spun, de asemenea, că pandemia este încă acolo și trebuie să punem în aplicare ultimele eforturi pentru a scoate țara din această situație cât mai repede posibil.

Introducerea obligativității vaccinării pentru persoanele de peste 50 de ani merge exact în această direcție, aceea de a reduce cât mai mult posibil numărul persoanelor nevaccinate", a mai adăugat Andrea Costa pentru Radio Anch'io.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel