Sibiu: Primul caz pozitiv cu Omicron - un bărbat întors din Italia, vaccinat cu schema completă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Primul sibian depistat pozitiv cu noua tulpină, Omicron, este un bărbat de 34 de ani, vaccinat cu schema completă, care s-a intors din Italia, el fiind izolat la domiciliu, a precizat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Simona Berariu.

"Rezultatul a sosit ieri seară (miercuri - n.r.): Caz pozitiv Omicron - Bărbat, 34 de ani, istoric călătorie Italia (în luna decembrie), vaccinat cu Pfizer, schema completă + booster, asimptomatic, fără comorbidităţi, se află în izolare la domiciliu", a explicat Simona Berariu, potrivit Agerpres.

Bărbatul s-a prezentat în 25 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde medicii infecţionişti i-au spus că este posibil să fie infectat cu noua tulpină.

"Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, vaccinat, cu istoric de călătorie în Italia, care s-a prezentat la UPU în data de 26 decembrie 2021. Medicii infecţionişti au luat în considerare suspiciune de infectare cu tulpina Omicron. Starea pacientului nu a necesitat internare, iar acesta a fost izolat la domiciliu. Recoltarea probei a fost făcută de către DSP, cu ambulanţa", a precizat, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Decebal Todăriţă.

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron a crescut la 183 în România, încă 91 de cazuri fiind confirmate miercuri, a informat Ministerul Sănătăţii. 

Debutul valului Omicron în România 

 

România confirmă încă 91 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2. În mod oficial, până în prezent, în țară au fost descoperite 183 de cazuri.

În ultimele două zile, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și INCDMM Cantacuzino au confirmat încă 91 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit autorităților, este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și 81 de ani din municipiul București și din județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu Mare și Timișoara.

Nouă persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 nu sunt vaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta Omicron a ajuns la 183.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel