România, prima țară din UE care vaccinează copiii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
România, prima țară din UE care vaccinează copiii
România, prima țară din UE care vaccinează copiii

„Așa știm și noi”, a spus miercuri Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă poate să confirme faptul că România este prima țară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii.

„Așa știm și noi, știu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare și pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferențe de strategie de la o țară la alta. Știm foarte bine că în multe alte țări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluși de pildă copiii care au afecțiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns coordonatorul campaniei de vaccinare, unei întrebări din partea jurnaliștilor.

El a precizat însă că accesul liber la vaccinare este într-adevăr condiționat de criteriul de vârstă în foarte multe țări europene.

Valeriu Gheorghiță a participat miercuri la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Serul folosit pentru imunizarea adolescenților este cel produs de Pfizer-BionTech, aprobat zilele trecute de Agenția Europeană a Medicamentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel