România, pregătită să vândă vaccin împotriva COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:

România a primit, luni, peste un milion de doze de vaccin de la Pfizer, iar premierul Florin Cîțu a spus că dacă vor apărea problemele legate de termenul de valabilitate, serul poate fi vândut. Există deja un contract prin care România vinde vaccin AstraZeneca către Republica Moldova.

Întrebat luni seara, la Digi 24, dacă un milion de doze Pfizer, care are timp de valabilitate restrâns, nu este prea mult și va expira pentru că nu vor mai fi atât de mulți doritori, premierul Florin Cîți a spus că dacă vor fi probleme, serul poate fi vândut.

„Până acum nu am avut o problemă cu vaccinul, cu data de expirare. Vedem. Dacă va fi, putem să vindem, bineînțeles. Sunt foarte mulți doritori, sunt multe țări care doresc să cumpere acest vaccin și acest lucru se face printr-un sistem, prin UE. Asta a fost de la început ideea, să comandăm mai mult ca să putem să avem să vindem. Noi am mai și donat în Republica Moldova. Donăm și în Ucraina”, a spus Cîțu, potrivit Mediafax.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a vinde vaccin AstraZececa a fost luată, premierul a spus că România are, cu Republica Moldova, un contract prin care pune la dispoziție pentru vânzare 200.000 de doze lunar până când termină campania de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel