Rezumatul subiectelor de azi: Cele mai importante știri de vineri, 17 iulie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știrile serii, 17 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei. 

- Zborurile din România către anumite destinații din Europa, Asia, Africa sau Orientul Mijlociu au fost interzise în ultimele ore, ca urmare a deciziei Guvernului de prelungire a stării de alertă. „Restricțiile vin in baza faptului ca Starea de Alerta a fost prelungita de Guvern cu încă o luna (dar pe ultima suta de metri) si in baza faptului ca INSP nu a mai actualizat lista cu Zone Verzi și Roșii din 6 Iulie, motiv pentru care azi noapte a fost emis un NOTAM si anunțată Romatsa despre noile schimbări”. Vezi AICI toate detaliile.

-  Deputatul Daniel Fenechiu a fost în această seară protagonistul unei scene incredibile. Acesta a ațipit câteva secunde în direct la Antena 3. Vezi AICI VIDEO.

- Astăzi au fost raportate 799 de cazuri de coronavirus. „Mâine, cel mai probabil, va fi depășită această cifră! Dacă continuăm așa, putem ajunge la o mie, o mie și ceva de cazuri pe zi“ a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Șeful DSU a anunțat de asemenea că în spitalele din București nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă. 

- România a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE să plătească sancțiuni de peste 3 milioane de EURO pentru netranspunerea legislației europene în legislația românească. Foștii miniștri ai Justiției, Ana Birchall și Tudorel Toader, se atacă reciproc după publicarea deciziei Cedo.

- Alți patru români infectați cu noul coronavirus au fost depistați în Grecia, anunță, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Trei cazuri au fost confirmate în insula Thassos, iar un caz în Lefkada.

Știrile serii din DIASPORA

 

-Trei cetățeni români urmează să fie expulzați în România, din Spania, unde vor primi interdicție de intrare în teritoriu timp de 10 ani. Aceștia sunt acuzați că au cumpărat, respectiv că a vândut o fetiță de 13 ani.

- Situație inedită în Italia: regiunea Emilia Romagna retrage două cazuri de COVID-19 comunicate ieri și rectifică cifrele spunând că s-au dovedit a fi non Covid. Astfel Serviciul de Protecție Civilă a trimis o rectificare astăzi referitoare la numărul  total de cazuri identificate de la începutul pandemiei. Iată aici DETALII.

- Italia a impus anumite măsuri ce trebuie luate în considerare pentru cei care călătoresc  în această țară. În perioada 9-31 iulie, este interzisă intrarea în Italia pentru persoanele care s-au aflat sau au tranzitat, în ultimele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian, într-una dintre țările vizate. Este nevoie d e un DOCUMENT special pentru a circula. Detalii AICI.

- Franţa a înregistrat 14 noi decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul total a ajuns la 30.152 de morţi, anunţă Direcţia Generală pentru Sănătate de la Paris, potrivit cotidianului Le Parisien.

- Fenomenul numerelor false la mașini capătă amploare în Italia, avertizează autoritățile. În ultimele zile au fost identificate mai multe mașini cu numere românești care aveau de fapt plăcuțe de înmatriculare contrafăcute. Iată cum este posibil.

- Peste 16% dintre americani nu au reuşit să îşi plătească chiriile în iunie, arată un sondaj efectuat de Biroul de Recensământ al SUA, potrivit AFP. Ancheta desfăşurată în perioada 2-7 iulie arată de asemenea că 30,6% din cei 73,8 milioane de chiriaşi chestionaţi nu cred că vor putea plăti luna aceasta. Mai multe detalii AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel