Italia. Interzis în localități, până la 31 iulie: Document oficial. Poliția va controla pe oricine intră

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
carabinieri
carabinieri

Italia a impus anumite măsuri ce trebuie luate în considerare pentru cei care călătoresc  în această țară, Măsuri detaliate de Ministerul de Externe italian.

În perioada 9-31 iulie, este interzisă intrarea în Italia pentru persoanele care s-au aflat sau au tranzitat, în ultimele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian, într-una dintre următoarele țări:

Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, țări ajunse pe lista neagră, unde rata de infectare cu coronavirus este prea ridicată. Ieri, 16 iulie, au fost adăugate pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic din care este interzisă intrarea persoanelor, Serbia, Muntenegru și Kosovo.

Singura excepție de la această interdicție este valabilă doar pentru cetățenii italieni, ai unui stat UE, ai unei țări părți la Acordul Schengen, ai Regatului Unit, Andorra, Principatului Monaco, ai Republicii San Marino sau ai Statului Vatican și pentru rudele lor apropiate (rude în linie descendentă sau ascendentă cu care conviețuiesc, soții, partenerii civili, partenerii conviețuitori, partenerii stabili), cu condiția ca aceștia să fie rezidenți în Italia până la data de 9 iulie 2020.

România, la un pas să ajungă pe lista INTERZIȘILOR

 

Ministerul Sănătății din Italia anunța, recent, că monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia, cu posibilitatea de a introduce aceste țări pe lista neagră, pe care se află în prezent cele 13 state cu interdicţia de a intra în Italia, ținând cont de cifrele record de îmbolnăviri declarate pe zi în această săptămână.

Oricine intră în Italia din orice localitate străină este obligat să prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control, o declarație pe proprie răspundere.

De AICI poate fi descărcat modelul formularului pe care autoritățile din Italia îl cel persoanelor care călătoresc.

Guvernul italian a stabilit prelungirea măsurilor actualmente în vigoare până la data de 31 iulie 2020, și anume: Este în continuare obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. Se recomandă utilizarea măștii și în spațiile în aer liber aglomerate.

De asemenea este importantă păstrarea distanței de siguranță între persoane de cel puțin 1 metru. Se recomandă spălarea frecventă a mâinilor sau utilizarea gelului dezinfectant.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel