Italia. Mașini cu numere românești false au început să circule prin toată țara. Care este cauza

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Fenomenul numerelor false la mașini capătă amploare în Italia, avertizează autoritățile. În ultimele zile au fost identificate mai multe mașini cu numere românești care aveau de fapt plăcuțe de înmatriculare contrafăcute. 

Presa italiană relatează concret despre cazul unui Audi A3 pe care Poliția Locală l-a confiscat de la doi cetățeni români cu domiciliul în Milano: circulau de fapt cu o plăcuță de înmatriculare românească pentru a ascunde adevăratul număr de înmatriculare italian al mașinii. În urma analizei șasiului și a cifrelor de pe caroserie, agenții au depistat adevăratul proprietar al mașinii, un italian în vârstă de șaptezeci de ani, cu domiciliul în Bergamo, proprietar de aproximativ patruzeci de mașini, toate cu o dimensiune medie sau mare a motorului. Vehiculul a fost confiscat, relatează Modena Today. 

Înmatricularea fictivă a vehiculelor, explică cei din Comandament, este un fenomen foarte răspândit la nivel național: în Italia, aproximativ 100 de mii de vehicule au fost identificate în mod fictiv înregistrate la peste 600 de persoane sau companii.

Autoritățile explică faptul că numerele false sunt montate pe mașini pentru săvârșirea de infracțiuni, existând adevărate rețele care închiriază astfel de mașini, iar astfel infractorii ajung să fie foarte greu de găsit. 

De asemenea, firmele le folosesc pentru a obține profit de pe urma eludării plăților taxelor pentru mașinile cu motoare mari. 

Decretul "Salvini" le-a făcut însă viața mai grea celor care au astfel de ocupații, mașinile înmatriculate în România devenind adevărate ținte pentru polițiștii italieni în contextul în care legea nu mai permite rezidenților să aibă mașini înmatriculate în alte țări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel