România, noi INTERDICȚII de zbor pentru mai multe țări, unele din Europa

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Zborurile din România către anumite destinații din Europa, Asia, Africa sau Orientul Mijlociu au fost interzise în ultimele ore, ca urmare a deciziei Guvernului de prelungire a stării de alertă. 

În seara aceasta a fost actualizat NOTAM-ul de la ROMATSA. NOTAM-ul a fost actualizat în conformitate cu deciziile luate de autoritățile din România și este valabil în perioada 16 iulie – 15 august 2020.

Acesta blochează toate zborurile spre și din destinațiile aflate în țările care nu se regăsesc pe lista verde INSP România (Vezi AICI). Reprezentanții companiilor aeriene și aeroporturilor au primit o notificare prin care zborurile către anumite ţări sunt anulate. 

* Suedia

* Portugalia

* Moldova

* Serbia

* Emiratele Arabe Unite

* Qatar

* Egipt 

* Turcia 

* Rusia

 și toate celelalte țări care nu sunt exceptate de la carantină / izolare.

Până în prezent s-a putut zbura spre Portugalia și Suedia, chiar dacă nu erau pe lista verde. Un alt caz particular, deși Austria este pe lista verde, săptămâna aceasta austriecii au deci să interzică zborurile din România.

Excepție de la această regulă fac zborurile de repatriere, guvernamentale, medicale, cargo, zborurile tehnice și de întreținere a aeronavelor, zborurile non-comerciale.

„Restricțiile vin in baza faptului ca Starea de Alerta a fost prelungita de Guvern cu încă o luna (dar pe ultima suta de metri) si in baza faptului ca INSP nu a mai actualizat lista cu Zone Verzi și Roșii din 6 Iulie, motiv pentru care azi noapte a fost emis un NOTAM si anunțată Romatsa despre noile schimbări”, spune și consultantul în turism Răzvan Pascu, care a adus în discuţie faptul că echipajul de la bordul avionului care efectua zborul Doha-București, operat de Qatar Airways, a aflat în zbor că nu vor mai putea ateriza în România din cauza interdicției. Zborul din Doha a aterizat în Sofia, ”pentru că România nu îl mai acceptă”. 

2. -imagine fara descriere- (rmatsa_notam_gust2020.JPG)

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel