Spania: Fetiță româncă, VÂNDUTĂ pentru 50 de EURO de propria mamă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Trei cetățeni români urmează să fie expulzați în România, din Spania, unde vor primi interdicție de intrare în teritoriu timp de 10 ani. Aceștia sunt acuzați că au cumporat, respectiv că a vândut o fetiță de 13 ani.

O familie a plătit 50 de euro mamei fetiței din România pentru a o căsători cu fiul lor, care abia împlinise 18 ani. Cei trei au fost deja condamnați de secția a treia a Judecătoriei Provinciale Badajoz din Mérida și au executat o parte din pedeapsa pentru trafic de persoane ,după ce s-a dovedit că au cumpărat o minoră pentru 50 de euro, în vederea căsătoriei.

Evenimentele au avut loc în orașul Pacense din Talarrubias, în februarie 2017. La acea vreme, fata avea 13 ani, iar partenerul ei 18. După ce au executat două treimi din pedeapsă, cei trei urmează să fie trimiși în România, potrivit El Dia. Camera de contencios administrativ a Curții Superioare de Justiție din Extremadura (TSJEx) a confirmat expulzările pentru aceste trei sentințe. Atât familia condamnată, cât și minora cumpărată sunt de origine română.

Mama minorei a venit cu aceasta în Spania pentru a avea grijă de fiica ei. Femeia a fost, de asemenea, acuzată și condamnată, dar s-a întors deja în România. Minora vândută atunci se află sub tutela Junta de Extremadura, conform raportului avocatului apărării, Raúl Montaño. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel