Raed Arafat: „Putem să avem peste O MIE de cazuri pe zi / Nu mai sunt locuri la ATI, în București“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Astăzi au fost raportate 799 de cazuri de cornavirus. „Mâine, cel mai probabil, va fi depășită această cifră! Dacă continuăm așa, putem ajunge la o mie, o mie și ceva de cazuri pe zi“ a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Digi24. 

Șeful DSU a anunțat de asemenea că la Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București nu mai era, vineri după-amiază, niciun loc liber la terapie intensivă. „

Este un nou record și vine în ziua în care România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri în 24 de ore - 799 în întreaga țară. 

„Numărul cazurilor din ATI era, în momentul anunțării datelor la ora 13:00, de 273 pe întreaga țară, dar între timp au mai crescut și se apropie de 280“, a spus Raed Arafat la Digi24.

Este consecința creșterii constante a numărului de îmbolnăviri zilnice, a explicat Raed Arafat, care a mai spus că din datele pe care le are până acum, sâmbătă probabil se va depăși în întreaga țară pragul de 800 de infectări noi în 24 de ore, posibil apropiindu-se chiar de 900.

Ela a afirmat chiar că se aștept ca, în câteva zile, România să raporteze chiar și peste o mie de cazuri pe zi.

„De ieri de la ora 18:00 până azi la ora 18:00 s-au raportat 866 de cazuri! Mâine, cel mai probabil, ar putea fi depășită această cifră! Dacă situația va continua așa, putem ajunge la o mie, o mie și ceva de cazuri pe zi. (...) Virusul nu va dispărea, viața în totalitate normală ca înainte încă nu e posibilă” a anunțat Raed Arafat, la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel