Ana Birchall, război total cu Tudorel Toader, după decizia CEDO: „Cu evlavie, EA face mătănii...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

România a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE să plătească sancțiuni de peste 3 milioane de EURO pentru netranspunerea legislației europene în legislația românească. Foștii miniștri ai Justiției, Ana Birchall și Tudorel Toader, se atacă reciproc după publicarea deciziei Cedo.

Deși România are zeci de astfel de dosare pe rol, însă este pentru prima oară când se impun sancțiuni financiare. Decizia vine pe o directivă legată de combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.

„"Nevoia de adevăr, nevoia de documentare" așa își începe pledoaria, pompos, un domn fost ministru al justiției tot atât de vinovat că și Iordache și Dăncila, de exemplu, de condamnarea României la plata sumei de 3 milioane de euro, de către CJUE! Sincer, nu pot înțelege cum persoane care au ocupat funcții importante în statul român, nu numai că nu își asumă cu demnitate și responsabilitate greșelile făcute dar continuă să manipuleze, cinic și viclean, opinia publică dând vină pe alții!

NU domnule Tudorel Toader NU aveți nicio scuză! Și dvs. sunteți vinovat, printre principalii vinovați, pentru că nu ați luat măsurile legale necesare pentru că această directiva să fie transpusă în termen astfel încât România să NU fie condamnată de CJUE! Personal v-am avertizat, în scris, de acest risc de condamnare a României! Și nu încercați să negați pentru că știți foarte bine că este și un memorandum adoptat în guvern în acest sens! Așa cum ați elaborat și adoptat un OUG pe SIIJ și pe legile justiției, puteați foarte bine să inițiați și să va luptați, dar pe bune, pentru că această OUG să fie adoptată, nu să acceptați varianta proiectului de lege trimis în Parlament, proiect de lege care a fost oricum trimis cu 1 an întârziere, în dată de 20.06.2018, deși termenul limita de transpunere era 26.06.2017“, notează Ana Birchall.

„Poate va ajută doamna Dăncilă și clarifica domnia sa!?“

 

„Dacă nu v-au lăsat "alții" cum tot insinuati și va văicăriți acum spuneți clar, cu nume și prenume, cine, când, unde și de ce a blocat transpunerea acestei directive! Aveți curaj și respect pentru românii cinstiți, care vor contribui din propriul buzunar la plata acestei sume deși nu au nicio vină pentru greșelile făcute, voit sau nu, de către cei care aveau în fișa postului astfel de responsabilități. Și dvs. sunteți printre persoanele vinovate, oricât de mult încercați să va extrageți acum, șmecherește, din această responsabilitate. Poate va ajută doamna Dăncilă și clarifica domnia sa!? Din punctul meu de vedere statul trebuie să recupereze suma de 3 milioane de euro exact din buzunarul celor vinovați!“,  insită  Birchall.

Fostul Ministrul al Justiției din „epoca Dragnea“, Tudorel Toader, nu a ratat ocazia și a trimis și el un atac în direcția predecesoarei sale.

„Cu evlavie, Ana Birchall face mătănii la zidul democrației europene fără să ne spună de ce nu a promovat ea OUG pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor!“,  a scris pe pagină să de Facebook Tudorel Toader.

Anna Birchall nu se lasă însă: „România a fost condamnată să plătească 3 milioane de euro pentru că i-a spus Olguța lui Tudorel Toader să "gândească politic"? Nu poți să nu mori de ras citind așa ceva. Să înțelegem că autoproclamatul ministru tehnocrat al justiției "s-a gândit politic", din februarie 2017 până în august 2018, cum să transpună o directiva europeană!? Penibilă fugă de răspundere!“, spune Birchall. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel