Rețea care a falsificat mii de certificate sanitare, descoperită în Franța. Escrocii au câștigat peste 2 milioane de euro

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O reţea care a făcut posibilă falsificarea de certificate sanitare, între 5.000 şi 10.000, cu un beneficiu estimat la două milioane de euro, a fost parţial desfiinţată la începutul lunii decembrie în Franţa, informează AFP. 

Un cuplu a fost arestat la începutul lunii decembrie, conform unei surse apropiate de dosar. Ancheta, condusă de parchetul din Paris, continuă cercetările în special pentru a identifica alţi membri ai reţelei.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, falsificatorii au reuşit să recupereze elementele de identificare ale unor farmacişti şi să genereze certificate sanitare în numele acestor profesionişti din domeniul sănătăţii. În total, este vorba de 5.000 - 10.000 de documente false, pentru un profit estimat la două milioane de euro.

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a anunţat joi deschiderea a 400 de anchete în scopul desfiinţării unor reţele ce se ocupă cu traficul de certificate sanitare false, precum şi arestarea a o sută de persoane. Aceste arestări au vizat atât utilizatori, cât şi reţele de traficanţi.

Conform ministerului său, în Franţa au fost puse în circulaţie 110.000 de certificate sanitare false de la introducerea acestora în vară. 

Franța, inclusă de Germania pe lista zonelor de infecţii cu ''risc ridicat''

 

Germania a clasificat vineri Franţa şi Danemarca drept zone de infecţii cu ''risc ridicat'' şi, prin urmare, va impune o perioadă de carantină pentru persoanele nevaccinate care vin din aceste ţări, a anunţat Institutul pentru Sănătate Publică, relatează AFP, scrie Agerpres. 

De duminică, această măsură, care se va aplica şi călătorilor care vin din Norvegia, Liban şi Andorra, presupune ca persoanele nevaccinate sau care nu au fost bolnave de COVID-19 să intre într-o perioadă de carantină, cu posibil test în a cincea zi.

Elveţia va înăspri de luni măsurile anti-COVID pentru a încerca să limiteze amploarea celui de al cincilea val al epidemiei şi să anticipeze răspândirea variantei Omicron, a anunţat guvernul federal, care va restrânge sever accesul persoanelor nevaccinate şi va impune revenirea la telemuncă, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Numai persoanele vaccinate sau vindecate vor avea de acum acces în interiorul restaurantelor, stabilimentelor culturale şi unităţilor de sport şi recreere precum şi la evenimentele din interior", a precizat Consiliul federal într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel