Restricții Italia: Lista COMPLETĂ a regulilor în vigoare din 15 martie

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Noul Decret emis de Guvernul lui Mario Draghi a intrat în vigoare de luni, 15 martie. Iată lista completă a noilor restricții, valabile inclusiv în perioada Paștelui Catolic. 

Noi restricții în Italia, începând din 15 martie. Lista completă a regulilor prevăzute în Decretul modificat al Guvernului Draghi. 

Jumătate din țară a fost declarată zonă roșie. Este vorba de regiunile Campania, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemont, Veneto, Marche, Molise, Puglia și Trento.

Jumătate se află în zona portocalie. Este vorba de Basilicata, Bolzano, Toscana, Abruzzo, Calabria, Liguria, Sicilia, Umbria și Valle d'Aosta.

Sardinia rămâne zonă albă.

Noile restricții valabile în Italia începând din 15 martie

 

Vizite la rude și prieteni

În regiunile portocalii, vizitele sunt permise o singură dată pe zi, între orele 05.00-22.00, la o singură casă din aceeași localitate. Doar două persoane pot merge în vizită (copiii sub 14 ani sunt exceptați de la regulă. Dacă locuiți într-o localitate care are până la 5.000 de locuitori, vă puteți deplasa pe o rază de 30 km, dar fără a merge în capitalele de provincie”.

În zonele roșii, vizitele la rude și prieteni sunt interzise, potrivit informațiilor publicate de prestigiosul cotidian Corriere Della Sera

Excepția pentru Paști

În zilele de 3, 4 și 5 aprilie 2021, toată Italia va fi zonă roșie, însă va fi permisă, o dată pe zi, deplasarea către o altă adresă din aceeași regiune, între orele 5.00 și 22.00. Doar 2 persoane (copiii sunt exceptați de la regulă) pot merge în vizită. 

A doua casă

Guvernul italian reiterează faptul că este posibilă circulația spre a doua proprietate, chiar și în altă regiune sau provincie autonomă, însă numai pentru cei care pot dovedi că imobilul respectiv se află în proprietatea lor înainte de 14 ianuarie 2021. Cei care au un imobil închiriat nu vor putea circula. Potrivit Decretului, a doua casă "nu trebuie să fie locuită de oameni care nu aparțin familiei și doar membrii respectivei familii pot merge la respectivul imobil". Valle d'Aosta a emis o ordonanță care interzice transferul către locuințe secundare.

Părinți separați sau divorțați

În zonele roșii, părinții care merg la copiii minori aflați în grija celuilalt părinte pot circula între regiuni. "În cazul călătoriilor către și din străinătate, este necesar să consultați secțiunea corespunzătoare de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe pentru cerințele de sănătate referitoare la țara din care provine sau în care trebuie să mergeți", avertizează Guvernul.

Restricții Italia: accesul în parc și participarea la slujbe religioase 

 

Slujbe religioase

Este permisă participarea la slujbe religioase (botezuri, nunți, înmormântări) în limitele și în conformitate cu protocoalele specifice. Pe de altă parte, petrecerile sunt interzise atât în ​​zonele portocalii, cât și în cele roșii.

Activitate sportivă

În zona roșie este permisă desfășurarea de activități sportive în aer liber, exclusiv pe teritoriul localității de reședință, între orele 5.00 - 22.00. Este obligatorie menținerea unei distanțe de doi metri între persoane. Este permisă desfășurarea unei activități sportive care implică deplasarea în altă localitate (de exemplu, alergare sau ciclism), însă sportivul nu trebuie să se oprească, iar destinația finală trebuie să coincidă cu localitatea de plecare.

Accesul în parcuri

Dacă nu există ordonanțe locale care să interzică accesul în parcurile publice, este permisă această activitate de relaxare, cu condiția ca persoanele să meargă în parcul cel mai apropiat de domiciliu.

Reguli în mașină

Dacă mergeți cu mașina cu oameni care nu locuiesc împreună, locul din dreapta șoferului trebuie să rămână gol, iar capacitatea maximă pe bancheta din spate este de doi pasageri. Purtarea măștii este obligatorie. Obligația de a purta mască nu este valabilă dacă mașina este echipată cu un separator fizic (Plexiglas) între rândul din față și cel din spate.

Asistenţă pentru bolnavi

Este permisă ieșirea din localitate sau din regiune pentru a oferi asistență persoanelor bolnave. Nevoia de a oferi asistență nu poate justifica deplasarea a mai mult de o persoană adultă, eventual însoțită de minori sau persoane cu dizabilități pe care, de obicei, le asistă deja. 

Vizite la închisoare

În zonele roșii, călătoria pentru a vizita persoanele aflate în închisoare este interzisă. O astfel de călătorie nu poate fi justificată din motive de necesitate sau din motive de sănătate.

Acte publice

Circulația în afara regiunii este permisă pentru încheierea unui act notarial de vânzare-cumpărare, dacă proprietatea se află într-un alt loc decât cel în care locuiți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel