Reputat medic român, avertisment dur: Fără mijloace de prevenție la școală vor rămâne foarte puțini copii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
mihai_craiu
mihai_craiu

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că doar un sfert din copii va rămâne în școli dacă nu se respectă cu strictețe regulile anti-COVID 19. Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit, mai spune medicul.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că în lipsa unor restricții dure cei mai mulți copii se vor infecta și numeroase școli vor fi închise.

„Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit... Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în următoarele 3 luni... Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I... Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, a explicat medicul Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Ca sprijin pentru previziunile sale, medicul român folosește statisticile din școlile din Statele Unite ale Americii.

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii și adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în creștere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil)”, a precizat medicul Mihai Craiu, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel