Raport ONU, jumătate din sarcini nu sunt planificate

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Potrivit unui raport al Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, una din două sarcini din lume nu este planificată și majoritatea acestor sarcini neintenționate se termină cu avorturi. Raportul indică faptul că în fiecare apar 121 de milioane de sarcini nedorite, ceea ce echivalează cu peste 330.000 pe zi, conform cifrelor culese între 2015 și 2019, dintre care 61% sunt întrerupte.

Potrivit ONU, 45% din toate avorturile efectuate sunt nesigure, iar organizația estimează că aceste practici sunt responsabile pentru decesele materne înregistrate într-o proporție de 5 până la 13%.

Raportul, denumit „Fă vizibil invizibilul”, aduce date care atrag atenția că numărul mare de sarcini nedorite vor deveni „o urgență de sănătate publică.” Până la raport nu existau estimări la nivel de țară ale incidenței sarcinii neintenționate.

Raportul notează că aproximativ 257 de milioane de femei care doresc să evite sarcina nu folosesc metode moderne și sigure de contracepție, iar dintre acestea, 172 de milioane nu folosesc nicio metodă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel