Rafila îi îndeamnă pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă un test Covid

Alexandru Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, face o recomandare importantă celor care merg la rude de sărbători și nu numai. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îi îndeamnă pe cei care îşi vizitează rudele vulnerabile să îşi facă anterior un test Covid, scrie Agerpres. 

"Dacă se duc să îşi reîntâlnească persoane din familie, mai ales cele vulnerabile, să se testeze înainte. Pentru că este foarte important să meargă în condiţii de siguranţă şi să nu îi expună la risc", a arătat Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Vaccinare cu doza a treia



Rafila a menţionat că marţi a participat la conferinţa miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană, în cadrul căreia s-a pledat pentru vaccinarea populaţiei cu doza a treia, în contextul apariţiei variantei Omicron.

"S-a exprimat acolo îngrijorare pentru circulaţia acestei tulpini în spaţiul comunitar şi principalele lucruri care s-au discutat sunt următoarele: încurajarea populaţiei pentru doza a treia, pentru vaccinarea cu doza a treia, care să ofere un status imun care să nu pună probleme chiar în cazul infectării unora dintre pacienţi, chiar dacă sunt vaccinaţi. Se întâmplă acest lucru, l-am văzut şi în cazul celor trei persoane venite din Africa de Sud care au fost vaccinate în prealabil, dar din fericire formele de boală sunt foarte uşoare sau pacienţii sunt chiar asimptomatici", a spus ministrul. 

Situația COVID-19 în România

 

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.789.539 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.552 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.707.968 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.279 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 35 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 57.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.12.2021 (10:00) – 08.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 100 de decese (47 bărbați și 53 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel