Rafila, despre pacienții cu COVID-19: Sunt multe sechele care necesită inclusiv recuperare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Procentul pacienților vindecați de COVID-19 care rămân cu sechele după această boală este unul apreciabil, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, într-o dezbatere HotNews.ro.

 

El a spus că există multe persoane, chiar tineri, care nu au reușit să se recupereze după infecția cu coronavirus, care nu afectează exclusiv aparatul respitaror. Potrivit lui Alexandru Rafila, sechelele cu care rămân unii pacienți care au avut COVID nu sunt evidente uneori la momentul externării.

"Este un procent important de oameni care rămân cu sechele la nivelul aparatului respirator, dar și la alte țesuturi și organe. S-a constatat că boala nu afectează exclusiv plămânii, și afectează multe alte țesuturi și organe. Există oameni care fac miocardită sau care au probleme la nivelul sistemului nervos.Pierderea gustului și a mirosului este o chestiune minimală, dar se pare că ea poate să persiste câteva luni. Sunt multe alte sechele care necesită inclusiv recuperare. Sunt multe persoane care nu au reușit să se recupereze în urma acestui virus, chiar și persoane tinere. Dincolo de deces, noi nu ne referim și la consecințele bolii în ceea ce privește sechelele bolii. Procentul este cu siguranță apreciabil", a afirmat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel