Raed Arafat: „Situaţia epidemiologică din România, în prezent foarte bună. Toamna rămâne sub semnul întrebării”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi, că situaţia epidemiologică din România este foarte bună, în prezent, însă a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii variantelor Delta şi Delta plus a noului coronavirus.

„Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru (n.r. al Sănătăţii) v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. (...) La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum.

Clar că mai este de lucrat, clar că mai pot să apară situaţii, dar la acest moment cu toate măsurile luate, România este una dintre cele mai bine situate ţări ca şi număr de cazuri, ca şi număr de pacienţi internaţi şi ca număr de decese pe zi şi nu vorbesc de cele adăugate din urmă şi cele care sunt faptic pe ziua respectivă", a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

România este stabilă din punct de vedere epidemiologic

 

El a arătat că toate datele arată, la acest moment, că România este stabilă din punct de vedere epidemiologic.

Şeful DSU a precizat că este foarte greu de spus cum va arăta situaţia epidemiologică la toamnă, motivând că depinde de variantele noului coronavirus şi de câte persoane sunt vaccinate.

„Toamna rămâne sub semnul întrebării. Nu poate nimeni să zică că toamna va fi perfectă sau cu probleme mari, o să vedem cum evoluează”, a mai afirmat Raed Arafat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel