Raed Arafat, despre certificatul COVID: „Este posibil să se ajungă să fie prelungit numai dacă ai a treia doză”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, marți, la Antena 3, că valabilitatea certificatului verde COVID nu va dura la nesfârșit, nefiind exclus ca el să fie prelungit în România doar pentru persoanele care s-au imunizat și cu a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

„Ideea este că la un moment dat este posibil să se ia o decizie ca valabilitatea certificatul verde să se termine. Și aici vorbim de certificatul verde european care ne permite să circulăm fără să avem probleme”, a spus Raed Arafat, potrivit Libertatea.

„Acest certificat este posibil să se ajungă să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt unele țări care au luat această măsură mai devreme și au început să o aplice la intrarea în țările respective, mai ales în anumite zone”, a declarat Raed Arafat.

 

Arafat: „Este posibil ca, la un moment dat, la nivelul UE să se ia o altă decizie”

 

Potrivit lui Raed Arafat această posibilă decizie se va lua nivelul Uniunii Europene din cauză că persoanele care au făcut două doze de vaccin anti-COVID-19 au o imunitate scăzută față de noua variantă de coronavirus.

„Este posibil ca, la un moment dat, la nivelul Uniunii Europene să se ia o altă decizie. Toate aceste decizii se iau pe bază științifică. De ce se ia această decizie? Nu ca să chinuiască oamenii. Se ia această decizie pentru că au apărut studii clare că cei care au doar două doze și la care a trecut un anumit timp de la momentul în care au primit cea de-a doua doză, au imunitatea scăzută mai ales față de noua variantă”, a precizat Raed Arafat.

„Motiv pentru care se impune, dacă vor să aibă o protecție cât de cât eficientă împotriva formelor grave, împotriva infectării, atunci vor trebui să primească a treia doză. Astea sunt studiile apărute recent și toate demonstrează același lucru”, a adăugat Raed Arafat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel