Raed Arafat: Au fost distribuite către serviciile de ambulanță din țară 120 de ambulanțe

Raed Arafat a anunțat că au fost distribuite către serviciile de ambulanță din țară 120 de ambulanțe de tip A2, achiziționate din fonduri UE de IGSU.

Arafat a mai spus că se vor mai da 20 astfel de ambulanțe la Serviciul de Ambulanță Buc-IF.

Ambulanța tip A2 este ambulanța destinată transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienți pe targă și/sau scaune, fiind dotată cu echipamentele și materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Echipajul poate fi format dintr-un singur membru (ambulantier) sau din doi membrii (doi ambulantieri sau un ambulantier si un asistent).

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a semnat în anul 2018, în calitate de lider de proiect, 7 contracte de finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/389/8/2, prin care sunt achiziționate ambulanțe și alte echipamente specifice intervenției la urgențele medicale în regiunile de dezvoltare Centru, Sud, Vest, Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Vest și Nord-Est.

În baza Contractului subsecvent de furnizare nr.1- Ambulanță tip A2- Unitate mobilă de transport pentru mai mulți pacienți, în valoare totală de 27.192.438, 67 lei cu TVA, vor fi repartizate Serviciilor de Ambulanță Județene, în contextul eficientizării misiunilor de salvare a populației.

Radu Tudor a comentat pe acest subiect. "Una din multele si importantele realizari ale lui Raed Arafat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: ambulante noi, moderne, care sa intervina in sute de mii de misiuni anuale pentru salvarea vietii romanilor. Iar politrucii odihniti incearca sa-l impiedice, sa-l inlature. #Raed", a scris jurnalistul pe Facebook.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy