Raed Arafat: Au fost distribuite către serviciile de ambulanță din țară 120 de ambulanțe

Raed Arafat a anunțat că au fost distribuite către serviciile de ambulanță din țară 120 de ambulanțe de tip A2, achiziționate din fonduri UE de IGSU.

Arafat a mai spus că se vor mai da 20 astfel de ambulanțe la Serviciul de Ambulanță Buc-IF.

Ambulanța tip A2 este ambulanța destinată transportului sanitar neasistat al unuia sau al mai multor pacienți pe targă și/sau scaune, fiind dotată cu echipamentele și materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Echipajul poate fi format dintr-un singur membru (ambulantier) sau din doi membrii (doi ambulantieri sau un ambulantier si un asistent).

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a semnat în anul 2018, în calitate de lider de proiect, 7 contracte de finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/389/8/2, prin care sunt achiziționate ambulanțe și alte echipamente specifice intervenției la urgențele medicale în regiunile de dezvoltare Centru, Sud, Vest, Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Vest și Nord-Est.

În baza Contractului subsecvent de furnizare nr.1- Ambulanță tip A2- Unitate mobilă de transport pentru mai mulți pacienți, în valoare totală de 27.192.438, 67 lei cu TVA, vor fi repartizate Serviciilor de Ambulanță Județene, în contextul eficientizării misiunilor de salvare a populației.

Radu Tudor a comentat pe acest subiect. "Una din multele si importantele realizari ale lui Raed Arafat la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: ambulante noi, moderne, care sa intervina in sute de mii de misiuni anuale pentru salvarea vietii romanilor. Iar politrucii odihniti incearca sa-l impiedice, sa-l inlature. #Raed", a scris jurnalistul pe Facebook.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

25 feb 2021, 07:28 in Știri
Horoscop, 25 februarie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy