Procurorii, ÎNGROZIȚI de mita din SPITALE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul general al României, Augustin Lazăr, au prezentat datele îngrijorătoare ale unui raport privind mita în sistemul sanitar. Augustin Lazăr a declarat chiar că sunt îngroziți de fenomenul corupției din sănătate, iar Laura Codruța Kovesi  afirmă că mita din sistemul medical este mai mare decât în alte domenii, dând exemplu un manager de spital care a primit șpagă de 1,2 milioane de euro.

”În domeniul sănătății se primesc mite mult mai mari, cu procente între 5-20% din valoarea facturilor. În domeniul Sănătății procentul de mită este mult mai mare decât în alte domenii. Plata este făcută fie direct managerului, fie prin diverse servicii de consultanță. 

Am întâlnit și cazuri în care un manager primea bani de la mai multe firme cu care spitalul avea contracte. Beneficiind de un mandat lung în această funcție, managerul de spital a primit în decursul timpului peste 1,2 milioane de euro mită.

Ne-am întrebat și noi ce șanse reale de recuperare a prejudiciului mai există când fapta este sesizată după 6 ani de la comiterea faptei? Curtea de Conturi a făcut verificări în 2016, la o faptă petrecută în 2010, iar la DNA a venit sesizarea în 2017. De aceea și trimiterea în judecată a avut loc în același an”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel