Previziunile sumbre ale unui medic din Galați despre valul 4: om trăi, câți om trăi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un cunoscut medic din Galați trage un semnal de alarmă privitor la valul 4 al pandemiei de COVID 19. O să ne iasă vara pe nas, spune medicul care este îngrijorat de faptul că opinia publică va accepta situația.

Chirurgul Paul Ichim a comentat pe Facebook situația din spitale și s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Medicul se teme de apariția unor noi restricții care vor afecta activitatea din spitale și din școli.

Ichim mai spune că situația ar fi fost alta dacă populația se vaccina.

"La cum crește numărul de cazuri Covid, mai ales cele de ATI, o să ne iasă pe nas vara asta. Parcă văd că iar o luăm de la capăt cu restricțiile din septembrie. Iar o să rămână pe afară pacienții cu alte patologii, cel puțin cei oncologici vor plăti un mare tribut. Dacă iar ajungem la învățământul on line, nu știu ce se alege de educația generațiilor acestea. Și când te gândești că totul depindea de opțiunea de vaccinare, de apetența publică spre scenarii dubioase", este opinia medicului gălățean.

Previziunea medicului Paul Ichim este că oamenii vor accepta situația și vor adopta teoria "scapă cine poate".

„Înca un an ca cel prin care am trecut și o să ne dereglăm rău cel puțin psihic. Parcă văd că până la urmă opinia va fi de tip spartan, cine crapă, crapă, cine scapă și-a știut interesul. Până la urmă, om trăi, câți om trăi și o să vedem ce se alege”, precizează medicul gălățean.

Potrivit statisticilor, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 11 pacienți au murit. 280 de persoane sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel