Pașaport COVID. Rareș Bogdan: "Va avea un rol determinant în modul în care ne vom mişca"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook @Rareș Bogdan

Rareş Bogdan a explicat, la DCNews, utilitatea "paşaportului verde" în Uniunea Europeană şi a spus ce formă va avea acesta. Europarlamentarul liberal a vorbit şi despre exemplele din Canada şi Australia, ţări care au anunţat că persoanele care intră în ţară vor sta în carantină, chiar dacă sunt vaccinate. 

Răzvan Dumitrescu: „Pașaportul acesta verde, de care s-a tot discutat, și care înseamnă vaccin, test negativ, ori dovada că ai trecut prin boală. Nu era obligativitate, era una din cele trei condiții care să faciliteze mobilitatea. Adică nu ți se impune vaccinarea, poți să te încadrezi în celelalte două categorii. Eu vreau să spun altceva. La ce folosește acest certificat? Vă dau exemplul Canadei, chiar și SUA și-a avertizat cetățenii să nu călătorească în Canada, chiar dacă sunt vaccinați.

Se întâmplă așa, ești vaccinat, te urci în avion cu test negativ, altfel nu te primesc, ajungi în Canada, arăți că ești vaccinat și că ai avut test negativ, nu-i interesează, te bagă 5 zile în carantină la hotelul stabilit de ei, pe banii tăi, după 5 zile obligatoriu faci un test, tot pe banii tăi, iar dacă ieși negativ ieși din carantina lor și te duci în locul în care doreai și mai stai 5 zile, după care, din nou, faci un test, tot pe banii tăi și abia atunci ai voie să te plimbi prin țară. La ce ne folosește acest tip de certificat verde dacă deja sunt state care reglementează aberații de tipul ăsta?“ a întrebat Răzvan Dumitrescu.

Paşaportul verde va avea un rol determinant în călătorii

 

Rareș Bogdan: „Acest certificat verde e unul stabilit la nivelul Comisiei Europene și la nivelul Parlamentului după lungi dezbateri, acceptat de către conclavul zeilor din Consiliul European, acolo unde sunt președinții și premierii și el va avea un rol determinant în modul în care ne vom mișca la nivelul Europei. Nu putem reglementa la nivelul Bruxelles-ului ce face Australia sau Canada. În Australia e o situație similară, ba mai mult, persoana plătește carantina.

Nici Australia, nici Canada nu fac parte din Uniunea Europeană. Cu siguranță că vei putea merge în Grecia, Italia, Spania, Germania, Portugalia, Franța cu certificatul verde, fără să ai nevoie de test PCR. E un ajutor extraordinar. Se discută mult de evenimente, tuturor ne e dor de acestea. Foarte multe țări discută despre introducerea acestui certificat în momentul în care participi la un astfel de eveniment“, a precizat europarlamentarul Rareș Bogdan, potrivit DcNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel