Operațiune de salvare a unui român din spitalele din România: Costică, operat de urgență în Italia, după ce în țară i s-a spus că e bine

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Un grup de români a bătut un polonez beat pentru a-i fura telefonul
Italia. Un grup de români a bătut un polonez beat pentru a-i fura telefonul

Misiune în România pentru a-l salva pe Costică: O ambulanță a Crucii Roșii a parcurs fără oprire 1.800 de kilometri și l-a adus pe român în stare gravă la Cesena, după ce două spitale din România au spus că este totul în regulă și se va face bine. 

Datorită voinței unei mâini de voluntari din Cesena și tenacității soției sale Petrina, Costică Panțîru, un român poate încă să deschidă ochii spre această lume. Dacă o ambulanță a secției din Cesena a Crucii Roșii nu l-ar fi preluat și nu l-ar fi dus fără oprire de la Piatra Neamț, la 1800 de kilometri distanță, soarta lui Costică ar fi putut lua cea mai tragica întorsătură.

Povestea este relatată de soția sa, asistent social-sanitar într-un azil de bătrâni, care se află de 24 de ani în Italia, unde s-a căsătorit cu Costică și unde s-a născut fiica lor Stefania, în vârstă de 11 ani. Românul, în vârstă de 48 de ani, a mers în urmă cu două săptămâni în orașul său natal pentru a se ocupa de unele chestiuni birocratice. Numai că acolo s-a petrecut un eveniment tragic.

În noaptea de 15 spre 16 mai, fără a putea explica cum, a căzut de pe o balustradă care dădea spre o scară și abia a doua zi dimineață - deoarece cumnatul său se culcase între timp și adormise - a fost găsit pe jumătate inconștient și sângerând la locul căderii.

Operațiune de salvare a unui român din spitalele din România

 

Transportat la cel mai apropiat spital din Neamț, aflat la aproximativ 50 de kilometri distanță, a fost apoi transferat la un alt spital mai îndepărtat, pentru investigații mai amănunțite ale efectelor acelei căderi dramatice. Diagnosticul medicilor din România a fost de anevrism, însă nu se știe dacă a fost cauzat de impactul cu solul sau de un accident natural, care a provocat apoi pierderea cunoștinței și căzătura, relatează Il Resto del Carlino.

Dar în spitalele din România i se spusese că totul este în regulă, că va trece. Numai că bărbatul avea dureri din ce în ce mai mari de cap și când, în sfârșit, a reușit să ia legătura cu soția sa prin video, aceasta își dă seama că nu se simte deloc bine. Costică avea fața umflată și vorbirea nesigură, astfel că femeia decide că nu poate rămâne acolo și că trebuie să se întoarcă la Cesena și să fie tratat.

Costică, operat de urgență în Italia, după ce în țară i s-a spus că e bine

 


Astfel începe o cursă pentru a ajunge în România și a-l prelua pe Costică. Tenace și conștientă de numeroasele posibilități oferite de sistemul de sănătate public și privat din Italia, ajutată de Dr. Mauro Garaffoni, medicul ei de familie, Petrina a găsit soluția. O ambulanță a Crucii Roșii este pregătită în acest scop, cu o echipă de voluntari care este gata să plece. Călătoria durează două zile și două nopți, dus-întors, oprindu-se doar pentru a mânca ceva, iar în cele din urmă, la ora 5 dimineața, Costică ajunge la Cesena, unde îl așteaptă secția de neurochirurgie Bufalini și doctorul Maria Ruggiero de la neuroradiologie, care îi face o angiografie cerebrală.

Tratat de urgență pe cale endovasculară, se recuperează și le mulțumește voluntarilor de la Crucea Roșie, medicilor de la Bufalini și chiar fostului său angajator, Francesco Giannatempo, care contribuie la costul călătoriei împreună cu familia sa. Nu în ultimul rând soția sa, Petrina, a cărei încăpățânare l-a salvat de cine știe ce complicații de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel