Oferte de angajări pentru medici pe Facebook. Un spital are nevoie urgentă de 10 anestezişti

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Călăraşi a anunţat pe Facebook că unitatea medicală are nevoie de medici de anestezie şi terapie intensivă, aici fiind un singur medic anestezist.

Spital renovat recent, dotări excelente, conexiune rapidă la autostrada A2, cazare în bloc nou, program flexibil, sporuri dar şi alte avantaje, precum participări la congrese. Aceasta este oferta cu care sunt aşteptați medicii ATI-şti care vor dori să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, cel mai mare spital din Bărăgan.

Directorul medical al unităţii sanitare este cel care a publicat anunţul pe Facebook, în speranţa că va fi contactat de medici care vor dori să lucreze în spital.

„În momentul de faţă avem un singur medic anestezist. Pentru a susţine activitatea spitalului avem disponibile 9 posturi de medic specialist ATI şi 1 post de medic primar ATI”, a scris pe Facebook dr. Georgiana Enache, directorul medical interimar al spitalului.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorgh Borcean, ne spune că România are mare nevoie de aceşti specialişti şi explică lipsa lor.

„Specialitatea de anestezie-terapie intensivă e cam deşertică. Au fost la un moment dat vreo două-trei judeţe în ţară care nu aveau anestezist şi se apela la colegi de-ai noştrii care veneau din sudul ţării. O astfel de specialitate este foarte tehnică, foarte scumpă şi foarte căutată şi bine plătită, de aceea aceşti oameni pleacă mai mulţi decât cei din alte specialităţi”, spune el.

Un medic primar ATI-ist poate câştiga în România peste 10.000 de lei. În Germania, în schimb, poate primi peste 6.000 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel