Numărul cazurilor de Covid-19 au crescut în România, în ultima perioadă

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Cazurile de COVID sunt din nou în creștere. Iată o reîmprospătare a tot ceea ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome
Cazurile de COVID sunt din nou în creștere. Iată o reîmprospătare a tot ceea ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

Tot mai multe cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în România, în ultima perioadă, iar medicii avertizează că trendul este crescător. Aceasta este urmarea "relaxării" din concedii. Oamenii nu au mai respectat regulile de distanţare fizică şi nici de igienă.

În judeţul Giurgiu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt diagnosticate, în medie, 10 cazuri pe zi, iar medicii infecţionişti recomandă în continuare purtarea măştii de protecţie în zonele aglomerate, spălarea mâinilor sau izolarea persoanelor care prezintă o simptomatologie respiratorie.

„Tot mai multe persoane sunt diagnosticate în această perioadă cu virusul SARS-CoV-2, spune Sabina Suhan, medic specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

“Zilnic vedem între cinci şi 10 cazuri de persoane cu infecţie SARS-CoV-2. Formele de boală pe care le-am întâlnit până acum sunt forme uşoare de boală, însă se pot prezenta şi pacienţi cu forme severe de boală şi aici vorbim mai ales de cei vulnerabili, precum vârstnicii, copiii foarte mici şi persoanele cu boli cronice“, a adeclarta medicul Suhan..

Medicii spun că oamenii s-au relaxat în privinţa distanţării şi în plus a fost şi perioada concediilor, de aceea vin cu recomandări pentru a se evita noi îmbolnăviri.

„Se recomandă purtarea măştii în spaţii aglomerate, dar şi limitarea contactului cu persoane bolnave. Cei care prezintă forme uşoare de boală să se autoizoleze la domiciliu şi să urmeze tratament simptomatic. Amintim şi de vaccinarea antigripală, pentru că urmează sezonul rece“, a mai spus  medicul specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru RRA:

Medicii avertizează că ritmul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea creşte odată cu începerea noului an şcolar, potrivit Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel