Număr record de infectări în întreaga lume, pe fondul răspândirii Omicron

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au atins luni un record zilnic, perturbând sezonul de sărbători la un an după ce vaccinurile au început să fie distribuite și la doi ani de la apariția virusului Covid, relatează Bloomberg.

Cele peste 1,44 milioane de infecții la nivel mondial au depășit recordul anterior, fără a lua în calcul o zi din decembrie 2020, când Turcia a anunțat un număr semnificativ de cazuri antedatate. Un indicator mai conservator - media mobilă pe șapte zile, care elimină fluctuațiile punctuale și neregulile de raportare - este, de asemenea, la un nivel record.

Varianta extrem de transmisibilă Omicron devine rapid tulpina dominantă la nivel global, deoarece evită imunitatea oferită în mod normal de vaccinuri și de infecțiile anterioare. Media de șapte zile se ridica luni la aproximativ 841.000 de cazuri, un salt de 49% față de acum o lună, când Omicron a fost identificat pentru prima dată în Africa de Sud.

Studiile sugerează că, deși Omicron infectează de 70 de ori mai repede decât tulpinile anterioare, boala pe care o provoacă ar putea să nu fie la fel de severă, în special pentru persoanele care au fost vaccinate și au primit o injecție de rapel. Ușurința cu care se transmite și numărul tot mai mare de cazuri ar putea totuși să afecteze capacitatea spitalelor din întreaga lume, lăsându-i pe cei nevaccinați și pe toți cei care au nevoie de îngrijiri medicale pentru alte afecțiuni în impas.

Decesele zilnice din cauza Covid nu au crescut semnificativ. Media mobilă de șapte zile a deceselor a oscilat la aproximativ 7.000 de la jumătatea lunii octombrie, după ce a scăzut de la un vârf determinat de Delta, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel