Novartis intenționează să dezactiveze divizia de generice Sandoz

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Novartis, companie farmaceutică elvețiană, și-a anunțat intenția de a desprinde Sandoz - divizia de medicamente generice și biosimilare – în altă entitate, separată, pentru ca fiecare companie să beneficieze de propria strategie de creștere. Cu această ocazie, Vas Narasimhan, CEO Novartis, a declarat că decizia este luată în interesul acționarilor.

La sfârșitul anului trecut, când compania a anunțat că efectuează o revizuire strategică a diviziei Sandoz, menționând că se vor lua în calcul toate opțiunile, analiștii au prezis că o IPO – ofertă publică inițială – ar fi scenariu cel mai aproape de adevăr.

În 2021, Sandoz a realizat vânzări globale de 9,4 miliarde de franci elvețieni, însă pe piața din Statele Unite a înregistrat venituri în scădere, anunță swissinfo.ch.

Această divizare va crea cea mai mare companie de generice din Europa. Sandoz va rămâne o companie elvețiană, condusă de Richard Saynor și va fi listată la SIX Swiss Exchange.

Novartis și-a vândut unitatea de îngrijire a sănătății consumatorilor către GSK și a segmentat divizia de îngrijire a vederii Alcon într-o entitate separată în 2019. Ca producător cheie de antibiotice și medicamente fără brevet, Sandoz a jucat un rol cheie în strategia Novartis de a extinde accesul la medicamente în țările cu venituri mici și medii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel