Novartis, înțelegere extrajudiciară în SUA

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Gigantul farmaceutic Novartis a ajuns la un „acord provizoriu” pentru a soluționa un proces colectiv legat de lansarea versiunilor generice ale medicamentului Exforge, folosit pentru tratamentul hipertensiuni.

Procesul a rezultat dintr-un acord de brevet din 2011 între Novartis și Par, o filială farmaceutică a Endo International, cu sediul în SUA, anunță swissinfo.ch. Cele două companii au fost acuzate că s-au înțeles ilegal pentru a întârzia lansarea versiunilor generice mai ieftine ale Exforge, un tratament menit să scadă tensiunea arterială și să reducă riscul de accident vascular cerebral.

Reclamanții l-au acuzat pe Par că a fost de acord să nu lanseze un generic Exforge timp de doi ani după expirarea brevetului, iar pe Novartis că a fost de acord să nu concureze cu Par, lansând propriul generic timp de 180 de zile după ce Par a intrat pe piață.

În declarația sa, Novartis a spus că cele trei grupuri care au intentat procesul sunt cumpărători direcți, cumpărători indirecți și revânzători. Azi, colosul farma a declarat că a fost de acord să plătească 245 de milioane de dolari către trei grupuri de reclamanți pentru a soluționa pe deplin cazul.

Acordul extrajudiciar, care încă nu a fost aprobat de judecătorii americani, „va rezolva toate cererile restante legate de această chestiune pentru Novartis”, a spus firma de medicamente.

Vânzările anuale ale Exforge în SUA erau de peste 400 de milioane de dolari înainte de comercializarea versiunilor generice, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel