Noi restricții în Slatina și Alba Iulia, după explozia infectărilor: Carantină de noapte pentru nevaccinați

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tot mai multe orașe din România se confrunta cu o creștere a cazurilor de infectare cu noile tulpini de coronavirus. Drept urmare, se introduc restricții suplimentare.  

Restricțiile vor fi înăsprite în Alba Iulia începând cu miezul nopții, după ce a fost depășit pragul de incidență de 6 la mia de locuitori. Localnicii nevaccinați nu mai pot ieși din case în weekend după ora 20.00.

Comitetul pentru Situații de Urgență Alba a decis, luni, noi restricții pentru Alba Iulia.

Începând din noaptea de luni spre marți, persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală pot circula fără restricții în orice interval orar, însă cele nevaccinate nu pot circula în weekend între orele 20.00 - 5.00.

Magazinele au de luni până joi program normal, iar de vineri până duminică de la 5.00 la 22.00.

La restaurante, cafenele, săli de fitness, piscine, nunți, botezuri, spectacole și teatru pot merge doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală, până la ora 24.00.

Rata de infectare, luni, în Alba Iulia, este de 6,23 la mia de locuitori.

Se introduce carantinta de noapte și în Slatina, după creșterea infectărilor

 

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în Slatina, reședința județului Olt, a ajuns la 8,95 la mia de locuitori, astfel că s-a decis introducerea carantinei pe timp de noapte și a altor restricții pentru nevaccinați.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt, localitățile Făgețelu, Brebeni, Slatina, Deveselu și Oboga au trecut de pragul de incidență dincolo de care se introduce carantina pe timp de noapte, respectiv 7,5 la mie.

În orașul Slatina, rata de incidență este de 8,95/1.000 de locuitori.

Pentru localităţile din județ care au depășit rata de infectare de 7,5 la mie se aplică, începând de marți, interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 - 5.00, cu excepția celor vaccinați sau trecuți prin boală. Celelalte categorii pot ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere pentru cazuri urgente sau cu declarația de la angajator.

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Activitatea cu publicul în restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00—24.00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel